Kauniečiai mieliau renkasi lenkiškas braškes

Tik įžengus į Kauno stoties turgų, negalima nepastebėti braškių gausos.

Tiesa, turguje lietuviškas braškes siūlo vos keli prekiautojai. Mūsų šalyje užaugintų braškių kaina svyruoja nuo 3,20 iki 4,50 euro, kai kur prašoma net 6 eurų. "Žmonės po truputį perka tas braškes, bet, manau, jie labiau renkasi lenkiškas, nes pastarųjų kaina daug mažesnė. Pas mane braškės kainuoja 4,50 euro, nors prieš tai kainavo 5 eurus už 1 kg", –  pasakojo vienas prekiautojas.

Lenkiškas braškes valgiau ir dar nenumiriau, man jos kaip tik visai skanios, o kainos skiriasi.

Turguje apstu braškių iš svetur. Daugiausia – lenkiškų. "Pas mus lietuviškų braškių dar nėra, tik lenkiškos, kurios kainuoja 1,85 euro už 1 kg", – teigė stoties turguje prekiaujantis vyras. Lenkiškų braškių kaina turguje svyruoja nuo 1,85 iki 2 eurų už 1 kg. Pas vieną prekiautoją radome lenkiškų braškių, kurių kaina siekė 3 eurus už 1 kg. "Jos saldesnės, didesnės ir raudonesnės. Tuo jos ir skiriasi nuo pigesnių", –  aiškino prekiautoja.

Iš jos braškes pirkusi kaunietė teigė, kad didelio skirtumo tarp lietuviškų ir lenkiškų braškių nėra: "Lenkiškas braškes valgiau ir dar nenumiriau, man jos kaip tik visai skanios, o kainos skiriasi."

Pasiteiravus vienos Kauno stoties turgaus prekiautojos apie  braškių kainas, ji tikino, kad pas ją lietuviškų braškių kaina išliko kaip praėjusiais metais – 6 eurai už 1 kg. "Kainas visi nustato, kaip nori, pavyzdžiui, lenkiškų braškių gali rasti ir už 3 eurus, ir 2 eurus už 1 kg. Jei prekiautojai neišparduoda turimų braškių per vieną dieną, kitą dieną jų gali įsigyti ir pigiau", – pasakojo moteris.

Prekiautojai tikino, kad kauniečiai noriau perka lenkiškas braškes, nes lietuviškų uogų kaina per didelė. Su dviem ką tik nusipirktais braškių maišeliais einantis vyras sakė, kad braškes renkasi pagal išvaizdą: "Niekada nežinosime, iš kur tos braškės  atvežtos. Prekiautojai mums gali sakyti, ką tik nori. Todėl renkuosi tokias, kurios man atrodo skanios. Štai nusipirkau tikriausiai lenkiškų po 2 eurus už 1 kg."

Turguje akys užkliūva už ir šilauogių, kurių 1 kg kainuoja 6 eurus. "Pas mus labiau perka braškes, šilauogių išvis niekas neperka – labai didelė kaina. Aš ir pati jų nepirkčiau, nes man atrodo per brangu", – teigė uogas parduodanti moteris. Pro akis nepraslydo ir raudonos prisirpusios trešnės. Ant vieno prekystalio buvo likę tik pora indelių, kurie kainavo 4,50 euro už 1 kg, o kilmės šalis buvo nurodyta Vengrija. Turguje yra ir lenkiškų trešnių. Jų kaina visur panaši – 4,90 euro už 1 kg.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu nezinau,kas gali valgyti iskrypusio dydzio nenaturalias braskes.... nu naturaliai auginamos darze jokios veisles neuzauga iki tokio dydzio.... Idomus zmones....

agota

agota portretas
Lietuvisku braskiu kaina dar karteli rodo, kad anekdotai apie lietuviu gobsuma, keliaujantys po pasauly, nera is pirsto lauzti

ww

ww portretas
Pats brangiausias turgus Kaune Silainiu,ten braskes po 2,80-2,60,kai tuo tarpu Stoties turguje 1,90-2 eurai. Skirtumas akivaizdus. Ziema visai netycia uzsukome i buv. 25-cio turgu (kaip dabar vadinasi - nezinau),tai bulves pirkdavome po 0,18 euro,o Silainiu turguje visa laika 0,40 euro. Obuoliai 0,35 euro,o Sil.turguje 0,85 euro. Net prekybcentriuose buna pigiau per akcijas,negu tam Silainiu turguje. Neapsimoka ten pirkti. Perkame tik kai nera laiko vaziuoti kitur ir tai nedideliais kiekiais. mKazkoks ypatingai brangus turgus,nesuprantama kodel.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių