Kauniečiai liūdėjo ir piktinosi dėl Kėdainiuose užmušto vaiko

Penktadienio rytą Kauno klinikose miręs savo šeimos narių užmuštas vaikas įplieskė spontanišką akciją „Gedulo ir vilties savaitgalis: žvakė už kiekvieną vaiką“. Penktadienį perpiet visoje Lietuvoje pradėtos deginti žvakutės.

Vilniečiai jas uždegė prie Seimo, kitų miestų gyventojai prie savivaldybių. Akcija planuojama visą savaitgalį.

Prieš pat 12 valandą nužudyto vaiko motina Kauno apylinkės teisme buvo suimta savaitei, jos sugyventinis – trims mėnesiams. 12 valandą kauniečiai pradėjo nešti žvakeles, žaislus, gėlės prie savivaldybės pastato Laisvės alėjoje.

Pirmasis su gėle ir žvake atėjęs Sergejus buvo nekalbus, jo veide matėsi ne tiek liūdesys, kiek pyktis.

„Nesuprantu iš kur žmonėse tiek žiaurumo“, – sakė jis.

Vyras pats turi panašaus amžiaus vaikus, kaip nužudytas berniukas. Sūnus 3,5 metų, dukra vienerių.

„Nesuprantu, iš kur tas žiaurumas. Mano sūnus labai sunkus vaikas, būna, kad nesusivaldau ir duodu per užpakalį, bet tą pačią akimirką man savo rankas norisi nusikirsti“, – pasakojo jis.

Jis apie akciją išgirdo per radiją, bet dauguma žmonių apie ją sužinojo iš „Facebook“ socialinio tinklo, kur ji ir buvo sukurta.

Daugiausia į akciją atvyko moterys, kai kurios su mažais vaikais. Uždegę žvakelę žmonės neskubėjo skirstytis. Kas meldėsi, kas tiesiog tyliai stovėjo, kas tvardė ašaras, o kam sunkiai sekėsi tą daryti.

Viena jų – vyresnio amžiaus Vida.

„Nesuprantu. Kaime gyvenome, šuliniai užšaldavo, nieko neturėjome, bet tokių dalykų nebūdavo. Per narkotikus viskas“, – piktinosi viena moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ir as niekaip negaliu suprast kaip ta sterva ziobe dar CYPEJ nesedi juk tai jos tiesiogine pareiga tokiais vaikais rupintis o to berniuko zudikus tai reiketu tiesiog gabalais suplesit ir minios akivaizdoj gal tada kiti VISOKIE ISGAMOS IR PADUGNES jau bijoti ta daryt ir as niekaip negaliu kodel tokiems netaikoma mirties bausme .ji sau kuo ramiausiai nuzudo musu artima .o mes dar juos turim sert

Mes

Mes portretas
Mokam smerkti, kaltinti visas instancijas, mokyti... O ar uždavėme klausimą sau - ką aš padariau, kai girdėjau, mačiau, žinojau, kad mano laiptinėje, kaimyno būste ar pan. netinkamai elgiamasi su vaikais, smurtaujama prieš moterį ir t.t.? Kiek kartų ir ką informavau, kad taip nebūtų???

na

na portretas
Ta poniute Žiobienę su savo mąstyasena - lauk. Jei svarbiau popierius užpildyti ir priedus gauti prie algos. Ką ji peza per TV - šeimą reikėjo į įskaitą paimti, vaiką apklausti. 4 metų vaikas ir taip sakė, kad Gedas muša, kad į darželį atvesdavo sutrankyta galvą. Ponia Žiobienę ar Jūs mastot galva ar.... kalti visi nes niekas neregavo. Pagarba auklėtojai ir Direktorei. Žiobiene juk auklėtoja ir direktorė davė parodymus, ką Jums mažai. Jūsų kaltė, kad vaikas užgeso. Lauk ir kuo greičiau poperėlių rūšiuotojas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių