Įžūliems vairuotojams – gėdingi lipdukai

Trečiadienį Kauno miesto stovėjimo aikštelėse pilietiškai aktyvūs žmonės turėjo galimybę patys nubausti įstatymų pažeidėjus. Vykdytos socialinės akcijos „Atspėk negalią!“ metu buvo ieškoma automobilių, pastatytų neįgaliųjų stovėjimo vietose ir neturinčių tokią teisę patvirtinančių dokumentų.

Akcijos metu susirinkusiesiems buvo pademonstruota, kaip sunku išlipti iš automobilio, kai greta neįgaliųjų vietos transporto priemones pasistatę vairuotojai užblokuoja priėjimą ir sukelia sudėtingas situacijas.

Taip pat aplankytos automobilių stovėjimo aikštelės prie didžiųjų Kauno prekybos centrų, kavinių, greitojo maisto restoranų. Radus ne vietoje pastatytus automobilius, dalyviai juos „papuošė“ lipduku, pranešančiu apie pažeidimą.
|
Anot organizacijos „Baltai Juoda“ saugumo padalinio vadovo Ovidijaus Gudaičio, idėja surengti akciją „Atspėk negalią!” kilo gavus daug nusiskundimų iš neįgaliųjų įstaigų.

„Neįgalieji mums dažnai pasakoja apie savo kasdienes problemas, viena jų – sveikųjų užimtos žmonėms su negalia skirtos automobilių stovėjimo vietos. Mes tam nepritariame, o savo nuomonę garsiai išreiškiame vykdydami pilietišką akciją „Atspėk negalią!”, – teigia O. Gudaitis.

Kartu su „Baltai Juoda” akciją vykdė Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos atstovai, Kauno apskr. VPK bendruomenės pareigūnai, Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai bei negalią turintys vairuotojai.

„Pasitaiko atvejų, kai tiesiog atvažiavus į parduotuvę mašina yra užstatoma ir tenka laukti“, – kalbėjo  jau šešerius metus neįgaliojo vėžimėlyje sėdintis Dalius. Vaikinas prisipažįsta, jog šalia svetimo automobilio yra tekę laukti net valandą.

Daliaus draugė Goda pasakoja, jog šalia namų esančioje stovėjimo aikštelėje problemų dėl nuosavo automobilio nekyla. Iš savivaldybės gavus neįgalumą skelbiantį stovėjimo ženklą, niekas šioje vietoje nestato automobilio be teisę į tokią vietą patvirtinančio dokumento.

Verta paminėti, jog pažeidėjus gali bausti visi: pastebėjusieji prasižengimą žmonės gali patys filmuoti ar fotografuoti automobilius ir medžiagą perduoti policijai. Taip pat aikšteles kasdien stebi policija bei Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Visiškai sutinku-STPO CHAMAS akcija daug reikalingesnė. Ten lipdukai klijuojami ne tik ant neįgaliųjų vietų pastatytiems automobiliams, bet ir tiems, kurie parkuojasi pėstiesiems skirtose vietose, po draudžiančiais ženklais, automobinių užtveria pravažiavimui skirtas vietas, stato automobilius ant žaliųjų plotų ir t.t.

Rusas

Rusas portretas
Lietuvoje reikalinga akcija STOP CHAMAS prieš chamiškus vairuotojus, kurie nepaiso eismo taisyklių, taip kaip vyksta Rusijoje.

kaunietis

kaunietis portretas
labai gera akcija. Galima tik pagirti jaunimą, kuris nori kazka dar padaryti Kaunui ir jo žmonėms gero. Galima ir daugiau gerų idėjų, galbūt parodyti,kad jaunimui nėra tas pats kas darosi |Kaune.Galima dar padaryti akciją, prie daugiabučių namų, kur kiemai apleisti,pilna šiukšlių ir nepjauta žolė. Tiesiog parodyti,kad kazkas turti buti atsakingas už švarą prie daugiabucio, ar namą administruojanti imonė ar p[ati bendrija. Teko matyti namu kiemus, prie kuriu stovi kalnai šiukšlių, sukrautos medžių šakos,padangos ir tt. tiesioši akcija duotų labai daug naudos miestui, kada jaunimas parodytu pavyzdįm kad reikia rupintis savo gyvenama aplinka, jos grerbuviu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių