Kauniečiai kviečiami išrinkti pavadinimą bibliotekai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka keičia „Vitebsko“ padalinio pavadinimą ir kviečia kauniečius siūlyti galimus naujojo pavadinimo variantus.

Savo nuomonę galima išreikšti iki kovo 15 d., o išrinktas pavadinimas bus paskelbtas Nacionalinės bibliotekų savaitės metu balandžio pabaigoje.

„Vitebsko“ biblioteka įsikūrusi Kalniečių rajone, P. Lukšio g. 60. Bibliotekos pavadinimas kilo nuo 1980 m. pastatyto prekybos centro „Vitebskas“, pavadinto kaimyninės Baltarusijos miesto Vitebsko vardu. Šio pavadinimo prekybos centro nebėra, tačiau senasis, sovietinius laikus menantis bibliotekos pavadinimas išliko iki šiol.

Iš pačios bibliotekos sovietmečio dvasia pasitraukusi jau seniai – 2011 m. biblioteka suremontuota, įrengta kompiuterinė skaitykla, salė renginiams. Bibliotekoje kauniečiai mielai lankosi, joje organizuojama daug parodų, renginių tiek suaugusiems, tiek mažiesiems skaitytojams.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktorės Nomedos Domeikienės, biblioteka stengiasi būti kuo arčiau skaitytojų ir atsižvelgti į jų nuomonę bei poreikius, todėl ir nuspręsta pasiūlyti kauniečiams sugalvoti naująjį padalinio pavadinimą. Pasak direktorės, laukiami patys įvairiausi pavadinimų variantai, o iš pasiūlytų variantų renkant būsimąjį pavadinimą bus atsižvelgiama ir į pačių „Vitebsko“ bibliotekos darbuotojų nuomonę. Naujasis pavadinimas, prieš jį paskelbiant, bus derinamas su bibliotekos steigėju – Kauno miesto savivaldybe.

Savo siūlomus pavadinimo variantus kauniečiai kviečiami siųsti el. paštu monika.straupyte@kaunas.mvb.lt iki kovo 15 d. arba tiesiog pasakyti bibliotekininkei lankantis „Vitebsko“ bibliotekoje ar paskambinus telefonu (8 37) 31 41 08.


Šiame straipsnyje: Vitebsko bibliotekaBibliotekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bibliotekoje labai gerai organizuotas darbas, rengiama daug renginių visuomenei, be to tuos renginius aplanko daug žmonių. Sėkmės darbuotojams ir toliau taip dirbti.

komedija

komedija portretas
"...sovietinius laikus menantis bibliotekos pavadinimas išliko iki šiol." Tai tokio miesto jau nebėra?:)

dsa

dsa portretas
Na tai Kalniečių biblioteka. Arba Lukšio g. biblioteka. Juk tai ne UAB, o biblioteka! Juk nepavadinsi - biblioteka "intelekto atšvaitas" arba ten kokie "tankūs smegenų vingiai" :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių