Kauniečiai: ir per Kalėdas reikia pakilti nuo stalų

Pirmąją Kalėdų dieną Kauno Rotušės aikštė šurmuliuoja: kas joja ant medinių karuselės arkliukų, kas vaišinasi kava, kas suka Arkikatedros bazilikos link. Kalbinti kauniečiai sakė Kalėdas švenčiantys smagiai.

Raimonda ir Linas su trimis atžalomis sakė Kalėdas švenčiantys linksmai – jau išklausę Mišias, po jų einantys pramogauti. Į miestą jie išėjo ne tik su trimis savo vaikais – pradinių klasių amžiaus Emilija, Simu, poros metų mažąja Urte, bet ir su į svečius atvykusiomis paauglėmis Viktorija ir Iveta. Šeimos galva tikino, kad Kalėdų Senelis šiemet buvęs geras.

„Ar Kalėdų Senelis turtingas, priklauso nuo vaikų norų: jei vaikai daug nori, tai Senelis turi stengtis būti turtingas“, – užsiminė Linas. Paklaustas, ko jų šeima tikisi iš kitų metų, vyriškis atsiduso: „Ko mama sakė? Kantrybės – ir vaikams, ir mums su vaikais. Aš tikiuosi, kad vaikai paaugs, pradės labiau gerbti ir mylėti kitus.“

„Iš ateinančių metų tikiuosi taikos. Ne tik pasauliui – ir sau, šeimai. Vaikai auga – taikos tarpusavyje labai reikia. Ramybės, džiaugsmo, nelaukti didelių stebuklų, kiekvieną dieną atrasti kuo pasidžiaugti“, – užsiminė Raimonda.

„Aš Kalėdų švęsti atvažiavau iš Šilutės – pirmą sykį Kaune jas švenčiu, pas draugę. Prakartėlę prie Arkikatedros jau apžiūrėjom, eglės apžiūrėti dar tik einam – kol kas jos nemačiau. Išėjom pasivaikščioti su draugės vyru – draugė liko stalo ruošti“, – pasakojo vyresnio amžiaus šilutiškė Valentina, kol jos draugės vyras tramdė garsiai loti pratrūkusį šuniuką. Moteris užsiminė, kad Kalėdų Senelis buvo geras, dosnus, geresnis nei pernai. „Metai buvo neblogi. Iš ateinančių metų tikiuosi truputį didesnio atlyginimo“, – užsiminė moteris.

Eglė ir Darius su dukra Goda pasižvalgyti į senamiestį atvažiavo iš Raudondvario. „Labai gerai švenčiam Kalėdas: apžiūrėjom eglutę, ir suptis eglutės karuselėje bandžiau – patiko. Kalėdų Senelis buvo atėjęs. Aš tikiu Kalėdų Seneliu, bet aš netikiu netikrais seneliais. Mano dovana buvo pati didžiausia – gavau autobusą“, – pasakojo septynmetė Goda.

„Dosnus kaip niekad šiemet Kalėdų Senelis buvo – gal mes labai geros buvom? – nusijuokė Godos mama Eglė. – Metai buvo puikūs, viskas puiku – tik gal sniego Kalėdoms trūksta.“ „Šiemet buvo gerai, kitais metasi, tikimės, bus dar geriau“, – pridūrė Darius.

„Bažnyčioj buvom, eglę apžiūrėjom. Išėjom pasivaikščiot – reikia pakvėpuot grynu oru, atsitraukt nuo gausaus Kūčių, Kalėdų stalo – ir per Kalėdas reikia nuo jo pakilt, – pasakojo vyresnio amžiaus kauniečių pora Birutė ir Vytautas. – Kalėdų Senelis aplankė, visi vaikai suvažiavo – buvo smagu. Mūsiškis Kalėdų Senelis neišlaidauja, bet jis buvo geras, ir praėjusieji metai buvo geri. Negalim skųstis – kitiems pensininkams gal blogiau nei mums.“ Pašnekovai užsiminė besiviliantys, kad ateinantys metai bus ne prastesni nei šie.

„Kalėdas švenčiam ir namuose, ir mieste: buvom Mišiose, dabar einam pasivaikščioti“, – pasakojo Stefanija Rekštienė, pasižvalgyti po senamiestį išėjusi su vyru Algiu ir dukra Airida.

„Pusėtinas“, – taip ji apibūdino šiemetinį Kalėdų Senelį. „Normalus“, – reabilituoti dovanų nešėją bandė A.Rekštys. „Sudėtingi, intensyvūs“, – taip besibaigiančius metus apibūdino visi trys Rekščiai.

Ko jie tikisi iš ateinančių metų? Stabilumo. „Gal mažiau žaliųjų išdaigų?“ – apie naujosios valdančiosios daugumos Seime žadamas permainas užsiminė A.Rekštys.

„Kalėdas švenčiam su šeima – tai svarbiausia. Bažnyčioje buvom vakar, šiandien – tik prie stalo ir pasivaikščioti. Mes geri buvom, tai ir Kalėdų senelis buvo geras. Ir metai geri buvo, geresni nei ankstesnieji. Iš ateinančių metų tikiuosi, kad nebūtų blogesni“, – pasakojo jaunas tėtis Tadas, nusivijęs tarp prekystalių šmurkštelėjusį darželinuko amžiaus sūnų Adomą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
geras straipsnis, kaledinis

Aš portretas
Bepigu miestiečiams, yra kur nueiti, prasiblaškyti. Turiningai laiką praleisti. O provincijos gyventojams tai prastai. Jokių renginių, tuščia. Taip ir lieka kiurksoti namie. Arba po miestelį pasivaikščioti. Aišku, galima ir atvažiuoti į Kauną ar Vilnių papramogauti. Bet ne visada finansai leidžia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių