Kauniečiai į užsienį išsiruošė su svetimais dokumentais

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnams įkliuvo du kauniečiai, sumanę į užsienį vykti su svetimais dokumentais, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Kaunas – Suvalkai, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, patikrinti sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį keleivinį autobusą „Neoplan“ latviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Maršrutu iš Rygos per Varšuvą į Boną vykusio vairuotojo bei daugelio keleivių dokumentai buvo nepriekaištingi. Pasieniečiams užkliuvo dviejų vyrų turėti lietuviški dokumentai: vienas jų pateikė pasą, kitas – asmens tapatybės kortelę. Įtarta, kad šie dokumentai priklauso ne juos pateikusiems keleiviams.

Vyrams nebuvo leista tęsti kelionės. Apklausos metu abu sulaikytieji prisistatė Kauno gyventojais.

Pirminiais duomenimis, 31 metų kaunietis į užsienį vyko pasinaudodamas 28 metų vyrui išduotu Lietuvos piliečio pasu. Jo bendrakeleivis, 30 metų kaunietis, kelionėje į užsienį naudojosi 41 metų vyrui priklausančia lietuviška asmens tapatybės kortele.

Manoma, kad abu kauniečių turėti dokumentai nėra suklastoti, o vyrai jais naudojosi manydami esantys panašūs į tikruosius savininkus bei tikėdamiesi, kad pasieniečiai nepastebės tokios apgaulės.

Kur Kauno gyventojai gavo svetimą pasą bei asmens tapatybės kortelę, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl dokumento pagrobimo ir jo panaudojimo pradėję VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai.

Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę. Už padarytą nusikaltimą jiems gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: VSATpasienisAsmens dokumentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių