Kauniečiai gausiai rinkosi švęsti Nepriklausomybės dienos

Nei prastas oras, nei apsiniaukęs dangus nesutrukdė kauniečiams sekmadienį užpildyti Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelio. Dvidešimt antrą kartą Kovo11-ąją čia susirinkę lietuviai minėjo viena didžiausių švenčių šalies istorijoje – Nepriklausomybės atkūrimą.

Trispalvių vėliavų jūroje paskendęs sodelis, stebint nebyliems Lietuvos didvyrių biustams ir skambant Justino Marcinkevičiaus eilėms vaikams, atgijo. Pirmąsias nepriklausomybės dienas atsimenantys šauliai, jų pėdomis sekantys jaunieji šauliukai, moksleiviai, kariškiai ir paprasti kauniečiai savo rankose laikė trispalves vėliavas.

Po miesto mero Andriaus Kupčinsko sveikinimo, savo žodį tarė ir jaunimas.

„Tai diena, kai lietuvių tauta susigrąžino galimybę kurti laisvę, dabartį ir ateitį. Noriu palinkėti visos moksleivijos vardu, kad atrastume jėgų būti vieningi. Didžiuokimės savo Tėvyne, branginkime ją – tegul Lietuva mus jungia dabar ir visados“, – susirinkusiuosius visų miesto moksleivių vardu sveikino S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijos moksleivis Klaudijus Melys.

Nors Nepriklausomybės atkūrimas turėjo suvienyti lietuvius, čia neišvengta ir politikos – prie Nežinomo kareivio kapo žengė ryškia partine simbolika pasidabinę politinių partijų atstovai: „Tvarka ir teisingumas“, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, liberalcentristai. Vėliau gėles dėjo visi norintieji.

Po trijų simbolinių šūvių už laisvę, nepriklausomybę ir Kauną, miestiečiai kartu su moksleiviais sustojo į gyvą grandinę nuo Karo muziejaus iki Laisvės paminko. Iš miesto mero paleista Lietuvos trispalvė keliavo per visos gyvoje grandinėje stovinčių žmonių rankas. Ji vėliau perduota pėsčiųjų žygiui per Kauną. Žygio tikslas – budinti tautinį sąmoniškumą, o jo maršrutas tęsėsi iki Botanikos sodo ir atgal.

Visą dieną Kaune vyks šventinė programa – koncertuos įvairios grupės, liaudies kolektyvai. Iki vakaro šurmuliuos ir Kaziuko mugė.


Šiame straipsnyje: kaunaskovo 11

NAUJAUSI KOMENTARAI

BRANGUS LIETUVOS ZMONES

BRANGUS LIETUVOS ZMONES portretas
NUKABINKIT NUO SAVO NAMU trispalvius SKUDURUS IR NEGAZDINKIT GRIZTANCIU PAVASARIO PAUKSCIU! JEI JUSU VAIKAI VISIEMS LAIKAMS PABEGO IS TEVYNES,TAI NORS PAUKSCIAI TEGUL SUGRYZTA. O KOVO 11-ta TAI NE PAPRASTU ZMONIU, BET SAJUDINIU aferistu-rentininku svente, kuria jie pasinauduoja tik tam, kad toliau mulkinti Lietuvos zmones. Tai Lietuvos vagiu, privatizuotoju, ES lesu grobstytoju, valstybiniu rentininku ir pensininku, sukciu ir demagogu svente, jie ja ir svencia, prie ko cia padorus zmones.

to 1

to 1 portretas
pataikei kaip pirstu i aki. Pritariu 100%

Taip

Taip portretas
Nėra kuo čia didžiuotis,veni varkšai pencininkai slankioja ir pastebėjau keli nusipirko po riestainį,o pardavėjai supykę žiūri,kad taip mažai perka.Pusiau alkaniems sunku šventes švesti,kad Donatas Jankauskas pasirodytų,oi daug kas plotų,Tai toks vaizdelis...
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių