Kauniečiai bėgs su žmonomis ant rankų

  • Teksto dydis:

Išbandyti poros tvirtumą ir įveikti 100 metrų atstumą mylimąją nešant rankose ar ant pečių. Poras sudalyvauti tokioje netradicinėje rungtyje kviečia balandžio 25 dieną Kaune vyksiančio "Ąžuolyno bėgimo" organizatoriai.

Išbandyti poros tvirtumą ir įveikti 100 metrų atstumą mylimąją nešant rankose ar ant pečių. Poras sudalyvauti tokioje netradicinėje rungtyje kviečia balandžio 25 dieną Kaune vyksiančio "Ąžuolyno bėgimo" organizatoriai.

Renginio organizatorius, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius, Giedrius Bielskus, pasakojo, kad mintis surengti žmonų nešimo varžybas kilo norint pasiūlyti įvairių pramogų ne tik bėgikams, vaikams, šeimoms, bet ir poroms.

"Žmonų nešimo varžybos stiprina ir porų ryšį. Dalyvaujant tokioje rungtyje reikia partnerių pasitikėjimo, o sėkmingai pasiektas finišas tampa dar viena bendrai pasiekta pergale, kurią bus linksma prisiminti ir po daugelio metų. Tuos 100 metrų pora tikrai atsimins ilgam", – sakė organizatorius.

"Ąžuolyno bėgime" savo jėgas išbandyti taip pat kviečiami tėvai su dar vėžimėlyje vežamais vaikais. Jie rungsis 400 metrų šeimų bėgime. 2000 - 2005 metų gimimo jaunuoliai ir jaunuolės galės varžytis 400 metrų distancijoje, o patiems mažiausiems, paruošiamųjų ir pradinių klasių moksleiviams, rengiamos 100 metrų varžybos. Tradicinių distancijų mėgėjai gali rinktis iš pusės maratono, 10 ar 5 kilometrų distancijų. Renginio metu taip pat vyks Lietuvos studentų kroso čempionatas.

"Norime, kad balandžio 25 dieną ąžuolyne linksmai laiką praleisti galėtų ne tik dažnai bėgiojantys sportininkai, bet ir šeimos su vaikais ar tik bėgioti pradedantys gyventojai", – sakė G. Bielskus.

Pasak organizatoriaus, renginio metu laukiantieji starto, rezultatų ar tiesiog susirinkę palaikyti artimųjų, tikrai nenuobodžiaus.

"Ąžuolyno parke vyks ne tik varžybos, bet bus galima susipažinti su kareivių ginkluote, patirti, ką reiškia laikyti kovinį ginklą rankose, išbandyti ekipuotę ir žinoma paragauti kareiviškos košės. Vaikams bus įrengta aikštelė, kurioje jie galės žaisti įvairius žaidimus, šokinėti ant batutų. "SIL" sveikatingumo klubo treneriai bėgimo metu tris kartus surengs interaktyvias treniruotes. Vyks mugė", – dalį programos atskleidė organizatorius.

Dalyviams ir jų palaikyti susirinkusiems artimiesiems koncertuos, merginų trio "Easy", vaikų grupė "Medutis". O įteikus apdovanojimus dalyvių lauks Karinos Krysko ir grupės "Rondo" koncertas. Gerą nuotaiką užtikrins renginio vedėjas Vitalijus Cololo.

Renginio metu bus galima susipažinti su Kraujo centro, Šaulių sąjungos, Rimanto Kaukėno paramos fondo ir asociacijos "Padedu augti" veikla, taip pat atlikti gerą darbą ir tapti kraujo donorais.

Pasak G. Bielskaus, balandžio 25 dieną vyksiančio "Ąžuolyno bėgimo" pagrindinis tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Tad registracija į vaikams ir šeimoms skirtus bėgimus yra nemokama. Daugiau informacijos rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių