Kauniečiai – apie viltį (apklausa gatvėje)

Jauni, brandaus ir jau solidaus amžiaus žmonės. Skubantys gatve, bet sustojantys akimirką atsakyti į vieną mūsų klausimą. Šį kartą: kas jums yra viltis?

Vytautas Balsys, teatro ir televizijos režisierius (59 metai)

Tai saulė, darbas, artimi žmonės, jų ir mano sveikata. Gyvenime vyliausi labai dažnai. Labiausiai, kai norėjau laimėti stažuotę teatre Vokietijoje.

Konkurse dalyvavo 50 žmonių, bet pateko tik du. Vienas jų buvau aš ir išvykau stažuotis į Hamburgą. Tai buvo 1992 m. Mėnesį buvau apimtas euforijos. Po to, žinoma, kasdienybė ir kitos viltys.

Kažko viliantis reikia turėti valios tai pasiekti. Mane žavi  žmonės, kurie visą laiką nori kažką padaryti geriau. Gyvenu tarp tokių.

Beje, viena viltis žlugo, kai skandalai, intrigos sunaikino Mažąjį teatrą. Iki šiol nesuprantu, kam tai buvo naudinga. Finansinės aferos, neapskaičiuotas iliuzijų konfliktas, pavydas, kuris visą sugraužia?

Viltis – teatras, žmonės. Intrigantai tai sunaikino, bet vilties manyje nesužlugdė.

Viktorija Marčiukaitytė, burnos higienistė (24 metai)

Sudėtingas klausimas. Viltis – tikėjimas kažkuo geru.

Esant bet kokiai sunkesnei gyvenimo situacijai mes tikimės, kad bus geriau. Turėjau vilčių ir mokslų, ir meilės srityse.

Silvestras Bradauskas, bendrovės "Pieno žvaigždės" automobilių plovėjas (63).

Viltis yra tai, kad tikiesi kažko geriau – kad pagerės gyvenimas, nenuvils sveikata.

Labiausiai vyliausi sukurti šeimą, nes, sprogus Černobylio atominei elektrinei, 86 dienas ten buvau. Vyliausi ir sukūriau šeimą, vyliausi, kad žmona bus laiminga, džiaugsimės gyvenimu ir sulaukėme puikios dukters, kuriai jau 25 metai. Tai buvo nuostabiausias vilties išsipildymas.

Kai buvau 30 metų, po Černobylio įvykių galvojau, kad senatvės nesulauksiu. Vyliausi sulaukti pensinio amžiaus, o dabar man jau 63-eji.

Jurga, vaisių ir daržovių pardavėja

Viltis – kvailių motina. O jei nejuokaujant, kalbant rimtai, jos reikia visiems. Mes visi viliamės, trokštame, kad bus geriau, sulauksime kažko gero.

Labiausiai vyliausi, kai buvo užklupusios didelės šeimos problemos. Viltis blykstelėdavo, tačiau vėl užgesdavo, paskui ir vėl atsirasdavo jos spindulėlis.


Šiame straipsnyje: kaunaskauniečiaiviltis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvailas

Kvailas portretas
klausimynas

Raimondas M.

Raimondas M. portretas
Jeigu skaitai Kauno dieną, dirbi ir sportuoji, tai vilčių daugiau. O jeigu neskaitai Kauno dienos, nedirbi ir nesportuoji, tai vilčių mažiau.

R

R portretas
balsy- nesigirk!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių