Kaune vyksta respublikinis „Matmintinio“ konkurso finalas

Po trijų atrankinių turų į Kauną susirinko per 1800 mintino skaičiavimo finalininkų iš visos Lietuvos.

Trys atrankos etapai vyko nuo šių metų pradžios.  Pagrindinė internete vykstančio konkurso taisyklė – negalima naudotis jokiomis skaičiavimo priemonėmis, išskyrus savo galvą.

Finaliniame ture jėgas bandė keturių amžiaus grupių moksleiviai bei suaugusiųjų grupė, o nugalėtojams bus atvertos durys į tarptautinį konkurso finalą, kuris šiemet vyks Rokiškyje.

„Visi išjunkite mobiliuosius telefonus“, – priminė vienas konkurso organizatorių Marius Alaburda. Prie kompiuterių ekranų palinko daug mažų galvyčių. Išgirdę slaptažodį, moksleiviai ėmėsi darbo.

Vaikai mintinai skaičiuoja 45 minutes. Sudėtis, atimtis, dalyba, daugyba ir kiti matematiniai veiksmai. Pradžioje užduotys nesunkios, skaičiai prasideda nuo vienaženklių ir didėja. Užduotys sudėtingėja.

„Mes nespėjame perskaityti užduoties, o jie jau būna išsprendę“, – į konkursą susirinkusiųjų sugebėjimus apibūdino organizatorė Rasa Alaburdienė.

„Matmintinio“ konkursą jie organizuoja jau 6-tus metus. Organizatoriai neslepia, kad susidomėjimas „Matmintiniu“ didėja. „Yra tokių dalyvių, kurie dalyvavo dar būdami mokiniai ir toliau tęsia mintiną skaičiavimą suaugusiųjų grupėje“, – pabrėžė M.Alaburda.

Organizatorių pastebėjimu, nors konkursas matematinis, tačiau dalyvaujantys vaikai yra labai įvairiapusiški. „Vieni prašė pavėlinti jų amžiaus grupės konkurso laiką, nes tą pačią dieną dalyvauja futbolo varžybose“, – juokėsi organizatorius.

„Kasdien mažiausiai po pusvalandį treniruojamės“, – tvirtino iš Rokiškio atvykę brolis ir sesuo. Įsistebeiliję į užduotis vaikai tik palingavo galvomis, kad mintinas skaičiavimas įdomus ir, be jokios abejonės, naudingas.

„Tai vis tiek galvojimą lavina“, – trumpam nuo kompiuterio su užduotimis akis atitraukė Vaidas iš Rokiškio.

Pirmos vietos nugalėtojai savo amžiaus grupėje gaus dovanų kompiuterį ir kelialapį į finalą.


Šiame straipsnyje: konkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ąžuolas

Ąžuolas portretas
Kaip užsiregistruoti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių