Kaune vyks Lenkijos nepriklausomybės minėjimo koncertas

Sekmadienį 12 val. Kauno įvairių tautų kultūrų centre vyks koncertas, skirtas Lenkijos nepriklausomybės dienai. Šia proga koncertuos Lentvario dainų ir šokių ansamblis „Prząśniczka“.

Renginio metu bus pristatomas lenkų kulinarinis paveldas „Ar ragavai skaniausio pasaulyje sūrio pyrago?“. Bus vaišinami visi koncerto žiūrovai bei miesto svečiai. Koncertą organizuoja Kauno lenkų bendrija „Pochodnia“.

Nepriklausomybės diena yra išskirtinė šventė, skirta ne tik Lietuvos lenkams. Minint 1918 m. istorinius įvykius į Kauną atvykęs kolektyvas parodys savo naujausią programą. Lentvario dainų ir šokių ansamblis „Prząśniczka“ yra vienas seniausių vaikų ir jaunimo ansamblių ne tik Trakų rajone, bet ir visoje Lietuvoje (įkurtas 1981 m.). Jo įkūrėjas – choreografas, žinomas vaikų kūrybos mylėtojas Vladislav Korkuc (Władysław Korkuć).

Ansamblio pagrindinis tikslas populiarinti lenkų tautos kultūrą ir tautinio kostiumo grožį. Ilgus metus gyvuojantis kolektyvas buria į savo gretas pradinių bei vyresnių klasių mokinius ir populiarina liaudies dainas bei šokius. Šiandien ansamblyje – apie 50 žmonių.

Renginys bus nemokamas ir atviras. Bus stengiamasi pritraukti į renginį kiek galima daugiau žiūrovų, sudaryti sąlygas visiems pamatyti ansamblio pasirodymą, degustuoti kulinarinį paveldą ir atvirai pabendrauti su Lietuvos lenkų kultūros veikėjais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

budintis

budintis portretas
Katalikų Bažnyčios Likučio (KBL) informacija Prašome visų Lietuvos žiniasklaidos; internetinių puslapių, televizijų, radijo vadovų šiandien, 2012 lapkričio 4 dieną, sekmadienį, 12 valandą paskelbti Lietuvos tikintiesiems eilės tvarka, nepridedant ir neatimant šias viešas Apraiškas skirtas Lietuvai ir pasauliui. 1. Švenčiausiosios Mergelės Marijos Apraiška pasauliui 2012 m. rugsėjo 9 d. 2. Didžioji Temidė- Dievo Tėvo Apraiška 2012 m. spalio 1 d. 3. Nukankintojo Jėzaus Apraiška pasauliui 2012 spalio 1 d. Tekstą minėtų trijų Apraiškų- Dievo Žodžio- Evangelijos galima rasti Karšto Komentaro straipsnio „Lietuvos tikinčiųjų aimanos Popiežiaus nepasiekia“ komentaruose. (Google).

kodėl

kodėl portretas
švenčiama lenkijos nepriklausomybės diena Lietuvoje, kai tie patys lenkiūkščiai Lietuvos žemėje Seinuose uždraudė lietuviškas pamaldas? Seinuose gyvenantiems lietuviams tai baisus smūgis - savo pačių žemėje negali vartoti lietuvių kalbos. Tomaševskis pajuto, kad gali išsidirbinėti, jam pritaria runkelių išrinktieji bolševikai. Manau, kad Vilniaus lietuviai sugebės duoti atkirtį tokiai lenkijos savivalei, boikotuokit, uždrauskit lenkiškas pamaldas Vilniuje, ir jo apylinkėse, čia ne juokas, jei keli lenkai patekę į seimą kartu su lenkijos pilsudskininkais engia lietuvius.

kauniečiai

kauniečiai portretas
ar nežinote, kad lenkai lietuvių žemėje Seinuose uždraudė lietuviškas pamaldas? Kokia dar gali būti lenkijos nepriklausomybės šventė?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių