Kaune vyko protestas prieš ACTA susitarimą

Per 200 kauniečių šeštadienį susirinko palaikyti Lietuvoje ir pasaulyje vykstančias akcijas prieš ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) susitarimą.

Vienybės aikštėje prie šv.Mykolo Arkangelo (Soboro) bažnyčios grupelėmis jaunuoliai ėmė būriuotis dar gerokai prieš 16 val. Kai kurie atvyko iš karto pasirengę akcijai – lipnia juosta, ant kurios buvo užrašai „Stop ACTA“, užsiklijavę burnas.

Kiti šiuo, iš anksto numatytu akcentu rūpinosi jau būdami vietoje.

„Pritariu išsakytiems motyvams dėl laisvės ribojimo“, – lipnia juosta užsiklijavęs burną lakoniškai atsakė Vytautu prisistatęs jaunuolis.

Protestas Kaune vyko be kalbų. Išgirdę signalą akcijos dalyviai pasileido bėgte Laisvės alėja. Kitas nuaidėjęs signalas reiškė sustojimą. Taip akcijos ragintojai buvo nurodę daryti keturis kartus.

Pagal jau anksčiau rengtas panašias akcijas, keturių bėgimų su sustojimais pakanka įveikti visą Laisvės alėją.

Tiesa, dėl spustelėjusio šaltuko Laisvės alėjoje buvo tuščia. Aplinkiniams neteko susirūpinti, kur ir dėl ko lekia burnas lipniomis juostomis užsiklijavusi minia.

Susirinkusieji nurodė pritariantys organizatorių minčiai, kad pasirašytas ACTA‘as – piliečių žodžių ir saviraiškos laisvę ribojanti tarptautinė sutartis. Jų įsitikinimu, įsigaliojus sutarčiai turtingiausios pasaulio korporacijos seks, tikrins ir teisiškai persekios kiekvieną joms neįtikusį interneto vartotoją.

Lietuva ir dar 21 Europos valstybė susitarimą pasirašė praėjusį mėnesį. Kovos su klastojimu prekyboje susitarimo autoriai sako, kad jis leis geriau apsaugoti intelektinę nuosavybę. Pabrėžiama, kad klastotės daro žalą valstybių ekonominei raidai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasvarstymui

Pasvarstymui portretas
Jei ne piratavimas, šitame ubagų krašte būtume kaip akmens amžiuje.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Įdomu, jei vagys susirinktų prie policijos pastato ir pareikalautų ayšaukti bausmes už vogimą?

Dalyvavau prieš acta

Dalyvavau prieš acta portretas
kas per zmogus parengias si straipsni gali taip nusikalbet, nes visa tai vyko pries acta ir staraipsnis vadinasi Kaune vyko flashmob’as prieš ACTA susitarimą o kazkas parase Susirinkusieji nurodė pritariantys organizatorių minčiai, kad pasirašytas ACTA‘as piliečių žodžių ir saviraiškos laisvę ribojanti tarptautinė sutartis. Jų įsitikinimu įsigaliojus sutarčiai turtingiausios pasaulio korporacijos seks, tikrins ir teisiškai persekios kiekvieną joms neįtikusį interneto vartotoją.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių