Kaune vėl gaudys benames kates

Šį savaitgalį Kaune rengiama jau ketvirtoji benamių kačių sterilizacijos akcija „Sugauk-Sterilizuok-Paleisk„, kuria siekiama mažinti benamių kačių skaičių. Akcijos metu gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ savanoriai ir veterinarijos gydytojai tikisi pagauti ir sterilizuoti apie 100 benamių kačių.

Kauno miesto gyventojai, prižiūrintys ir šeriantys benames kates kviečiami registruotis akcijai ir nemokamai sterilizuoti prižiūrimus benamius gyvūnus.

„Mūsų organizacija kasdien Kauno miesto gyventojams padeda po truputį tvarkyti pavienius kiemus. Tačiau pavasarį ir rudenį organizuojame didesnes akcijas, kurių metu iš karto sterilizuojame apie 100 kačių. Akcija vyksta savaitgaliais, dvi dienas. Labai džiaugiamės, kad kiekvienoje akcijoje aktyviai dalyvauja Kauno veterinarijos gydytojai, kurie mielai prisideda ir neima jokio užmokesčio už atliekamą darbą„, – sakė gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ direktorė Brigita Kymantaitė.

Benamių kačių kontrolės ir mažinimo programa vykdoma jau ketverius metus. Anot organizatorių, per šį laikotarpį buvo sterilizuota per 1200 benamių kačių, gyvenančių įvairiose gyvenamųjų ir privačių namų teritorijose, kur jas šeria ir prižiūri gyventojai.

Programa „Sugauk-Sterilizuok-Paleisk" pripažinta visame pasaulyje, tvirtina akcijos iniciatoriai. Ji skirta kontroliuoti ir palaipsniui mažinti benamių kačių populiaciją. Sterilizacijos metu, kol katė yra anestezuota, jai 1 cm patrumpinamas kairės ausies kaušelis. Tai tarptautiniu mastu pripažintas sterilizacijos ženklas. Šis ženklas vėliau atskirti sterilizuotas kates nuo nesterilizuotų.

„Akcijos metu taip pat įvertinama kačių sveikatos būklė bei elgsena. Kačiukai ir tinkamos gyventi žmonių namuose katės globojamose, joms ieškomi nauji savininkai. Sveikos, tačiau sulaukėjusios ir dėl savo elgsenos negalinčios adaptuotis žmonių aplinkoje katės grąžinamos atgal į tą pačią teritoriją, kurioje jos buvo pagautos", – teigė B. Kymantaitė.

Visų sulaukėjusių kačių grupės sugavimas tam tikroje teritorijoje yra labai sudėtingas ir Organizacijos savanoriai, norėdami pagauti kates, ne vieną valandą praleidžia laukdami, kol katės įlįs į pastatytas specialias gaudykles. Todėl programa vykdoma bendradarbiaujant su beglobes kates šeriančiais gyventojais, prie kurių katės yra pripratusios ir būna daug drąsesnės jų akivaizdoje.


Šiame straipsnyje: katėssterilizacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
gal mano kate sterilizuotumet, bliamba neturiu laisvu 120lt, kur tie spastai bus? atnesiu ir ikisiu i tuos spastus, arba galiu duot 50lt kad uz operacija

kaunietis

kaunietis portretas
bukit zmones, isgaudykit tas valkataujancias kates ir prie V.Kreves pr. 17 namo, ju cia begales...

Dainius

Dainius portretas
būkite žmonės išgaudykit kedofilus iš garliaos klonio gatvės labai dėkingasi
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių