Kaune sveikuoliai automobilį iškeitė į lazdą

„Ar norite nemokamai pasimatuoti kraujo spaudimą?“, - ketvirtadienį kvietė renginio „Diena be automobilio“ organizatoriai.

Laisvės alėjoje, prie Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelio, 11 valandą pradėjo rinktis pirmieji smalsuoliai. Daugelis jų pasitikrino sveikatą: matavosi kraujo spaudimą, sužinojo savo ūgį, svorį, kūno masės indeksą, atliko rankų greičio ir plaštakų jėgos pratimus.

„Laukiau paskaitos ir panorau pasitikrinti savo vikrumą. Rezultatai galėjo būti ir geresni“, - atlikęs rankų greičio ir plaštakų jėgos pratimus ir išgirdęs įvertinimą „gerai“ džiaugėsi 19-metis studentas Justas.

Būrelis senjorų atidžiai stebėjo, kaip atėjusieji tikrinosi sveikatą, ir rankose spaudė šiaurietiško vaikščiojimo lazdas. Būtent ši atrakcija sulaukė daugiausiai aistruolių: apie 50 žmonių kaipmat išgraibstė šiai sporto rūšiai reikalingus įrankius.

„Pirmą kartą vaikščiosiu su lazdomis – kaip tai atrodo, mačiau tik per televizorių. Šaunu, kad mieste vyksta tokios akcijos: žmonės yra pasyvūs, vakarais parkuose nesutiksi nei vieno sveikuolio, visi lindi namuose. Aš visuomet propagavau sveiką gyvenimo būdą – kasdien nuo Aleksoto einu pėstute iki Senamiesčio“, - pasakojo kartu su 15 bendraminčių atėjusi Laimutė Drulienė.

„Atėjau į šiaurietišką ėjimą, bet pasitikrinau ir sveikatą. Galūnių judrumo ir jėgos testo rezultatai nenuvylė“, - ašarų nebraukė įvertinimą „silpnai“ išgirdusi 69-erių Genovaitė Noreikienė.

Akciją trečią kartą organizavo Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras, kurio darbuotojai dalijo patarimus apie sveiką mitybą ir gyvenseną.

Vidurdienį susirinkusieji leidosi į šiaurietiško ėjimo žygį link Santakos parko.


Šiame straipsnyje: diena be automobiliosveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Nevisp..........., reikalaujantiems vieną dieną apsieiti be automobilio: 1988m Lietuvoje buvo 12 k mažiau automobilių, o autobusų 12 k daugiau (pvz.Ppanevėžio autobusų parke dirbo 500 varuotojų, dabar 80.... tai priimkit vienai dienai dar 420 vairuotojų ir nupirkit 300 autobusų Panevėžy ir atatatinkamai visur Lietuvoje, o tada svaičiokit apie dieną be automobilio...

viskas

viskas portretas
maciau-soko sustire vaikuciai marlinemis drapanelemis, o zmogelis su mikrofonu siule matuotis ugio svory!o automobiliu mieste-su sakemis versk!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių