Kaune susirinko tūkstančiai tikinčiųjų

Kaune vyksta „Lietuvos jaunimo dienos 2013“. Į šį renginį suplūdo apie 7 tūkst. katalikiško jaunimo.

Mokyklose ir šeimose pernakvoję merginos ir vaikinai šeštadienį pusryčiavo parapijose ir rinkosi ryto maldai bei užsiėmimams.

Per pietus prie „Žagirio“ arenos jaunimas vaišinosi Lietuvos armijos išvirtu troškiniu. Vegetarai galėjo rinktis košę be mėsos.

„Čia nuostabi atmosfera, puikus miestas, daug gražaus jaunimo“, – žavėjosi renginiu iš Prancūzijos atvykęs Tiberiados brolijos vienuolis Žanas Pjeras.

Akvilė Pociūtė pasakojo atvykusi į renginį iš Kretingos. „Mūsų čia 80. Kretinga išsiskiria didelių tikinčio jaunimo skaičiumi“, – sakė mergina.

Pasak jos, Kretingos jaunimas aktyviai dalyvauja bažnytinėje veikloje dėl to, kad mieste veikia Pranciškonų moterų bei vyrų vienuolynai, kurie skiria daug dėmesio bendravimui su visuomenę. „Manau, taip dirbti turėtų ir kitos šalies parapijos. Tada į tikėjimą ateitų daugiau jaunimo“, – mano Akvilė.

Užkalbintas būrelis kauniečių ir vilniečių paauglių būrelis irgi gyrė renginį. „Esu šokiruota gerąja prasme, suvažiavimas pranoko visus mano lūkesčius. Buvo labai gera katechezė. Kunigas labai šauniai teologinius teiginius pateikė buitiškais pavyzdžiais“, – teigė vilnietė Gerda.

Palaiminto Jurgio Matulaičio parapijoje „Sielų žvejų“ grupės veikloje dalyvaujantis Šarūnas sakė, kad į religinę veiklą įsitraukė po sutvirtinimo.

„Mums reikia kuo daugiau jaunimo, katalikybė nėra kokių nors bobučių reikalas. Tai akivaizdu čia“, – kalbėjo Šarūnas.

Savanoriu renginyje dirbantis Oskaras Brežinskas sakė, kad šio renginio dėka tapo tikinčiuoju.

„Ateiti savanoriu ir rengtis šiam renginiui dar prieš metus apkvietė mano draugė. Taip atradau tikėjimą, – pasakojo 18-metis O.Brežinskas. Jis sakė, kad dirbti renginyje jam vienas malonumas, nors plušti tenka iš peties.

„Įkvepia tikėjimas ir nuostabi atmosfera. Penktadienį aštuoniese per procesiją nešėme didelį kryžių, o atėję į areną dar ilgai nežinojome, ką toliau daryti, todėl kantriai laikėme kryžių. Paskui pasirodė, kad jis išbrinko ir netelpa į stovą scenoje, tad jį turėjo prilaikyti du savanoriai. Bet visi šie kuriozai tik dar labiau žavi, turėsime daug įspūdžių“, – entuziazmu tryško vaikinas.

Šeštadienio vakarą jaunimas dalyvauja susitaikinimo pamaldose „Žalgirio” arenoje bei šlovinimo vakare su grupe „Trinity“.

Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje vyks Rožinis, šventę vainikuos iškilmingos pamaldos su Kauno simfoniniu orkestru ir agapė prie arenos.

Šventėje dalyvauja apie 7 tūkst. jaunimo. Gausiausia jaunimo delegacija yra iš Kauno – daugiau nei 1 tūkst. dalyvių. Daugumai šventės dalyvių – 14-18 metų.

Kaune taip pat lankosi užsienio lietuviai iš JAV, Airijos, Ispanijos, Argentinos, Latvijos, tolimojo Sibiro, bus svečių iš Olandijos, Pietų Korėjos. „Suvaldyti tokį gausų būrį jaunimo mums, organizatoriams, padeda 500 savanorių“, – dėkojo pagalbininkams renginio koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Knežienė.

Šių metų renginio tema paimta iš Jono Evangelijos „Jus aš draugais vadinu“. Jėzus šiuos žodžius ištarė savo mokiniams paskutinės vakarienės metu.

Renginio metu „Žalgirio“ arenos durys buvo atviros ir naktį. Pasikeisdami išpažinčių klausėsi daugiau nei 100 kunigų iš visos Lietuvos.

Lietuvos jaunimo dienas rengia Lietuvos jaunimo pastoracijos centras ir vyskupijų jaunimo centrai kas 3 metus nuo 1997 m.

Jaunimo dienų tradicija gimė palaimintojo popiežiaus Jono Pauliaus II iniciatyva 1984 metais Romoje. Tada Popiežius pakvietė jaunus žmones iš viso pasaulio švęsti Verbų sekmadienį Romos Šv. Petro aikštėje. Susitikimas sulaukė didelio pasisekimo – susirinko daugiau kaip 300 tūkst. žmonių, todėl pontifikas nusprendė tokius susitikimus rengti ir ateityje.

Šių metų liepos 23-28 d. pasaulio katalikiškas jaunimas rinksis Rio de Žaneire, Brazilijoje.

Sekmadienio Lietuvos jaunimo dienų programa

9.00 - Pusryčiai prie „Žalgirio" arenos

10.00 - Rožinis „Žalgirio" arenoje

12.00 - Šv. Mišios „Žalgirio" arenoje

14.00 - Agapė prie „Žalgirio" arenos

15.00 - Pabaiga, išvykimas


Šiame straipsnyje: Jaunimo dienosjaunimaskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir

Ir portretas
orą Dievas davė kaip pagal užsakymą - puikų

Taisonas

Taisonas portretas
Man tie burundukai,kelia užtvėrė.

Kuo daugiau

Kuo daugiau portretas
tokio užimtumo jaunimui, kuo daugiau tokių prasmingų renginių ir jaunimas bus tikrais žmonėmis. Šis renginys rodo, kad ne visas mūsų jaunimas "sintetinis".
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių