Kaune surengta Didžiojo penktadienio Kryžiaus kelio eisena

  • Teksto dydis:

Balandžio 14-osios vakarą Kaune surengta Didžiojo penktadienio Kryžiaus kelio eisena, - praneša Kauno arkivyskupijos kurija.

Po Kristaus Kančios pamaldų arkikatedroje bazilikoje ir kitose bažnyčiose šimtai kauniečių rinkosi prie Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, kad su Jėzumi bent maža dalimi paeitų jo kančios keliu.

 Tarp jų buvo arkivyskupas Lionginas Virbalas, arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius, vyskupas Kęstutis Kėvalas, beveik dvi dešimtys miesto parapijose bei rektoratuose tarnaujančių kunigų, seserų vienuolių. 

Kryžiaus kelią organizavo arkivyskupijos kurija.

Kryžiaus kelio eisena tęsėsi dviem pagrindinėmis miesto gatvėmis – Laisvės alėja ir Vilniaus gatve, tapdama tikėjimo liudijimu ir Kristaus meilės kiekvienam žmogui skelbimu to vakaro praeiviams. Kai kurie sutiktieji pagarbiai sustodami pasitikdavo eiseną, kai kas prie jos ir prisijungdavo.

Beveik dvi valandas trukęs Kryžiaus kelias baigėsi arkikatedroje.

Kauno arkivyskupas L.Virbalas arkikatedroje nuoširdžiai padėkojo Kryžiaus kelio rengėjams, skaitovams, giedotojams, savanoriams, visiems dalyviams, linkėjo kad šis kelias atvestų į Prisikėlimo džiaugsmą. Ganytojas palaimino visus Šventojo Kryžiaus relikvija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha

Cha cha portretas
O tuo metu Kaunietis Nr.1 linksminosi Zalgirio arenoj.Grazu,ar ne? Tai spjuvis visom krikscioniskom vertybem,nors jis ir neturi supratimo jokio apie tai...O atgailauti turejo del ko...Na,bet viskas turi du galus:)

...

... portretas
Vieni vienaip, kiti kitaip Merą pašlovino...

svarbu

svarbu portretas
but TIKRAIS,o ne APSIMESTINIAIS,PROGINIAIS tikinciaisiais.TIKRIESIEMS afisuotis nereikia.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių