Kaune sudeginta daugiau kaip 700 kg hašišo

Šiandien Kaune buvo sunaikinta didžiausia kada nors Lietuvos muitininkų sulaikyta narkotikų siunta. Bendrovėje "Palemono keramika" sudeginta 768 kg hašišo.

20 maišų hašišo į bendrovės teritoriją atvežta muitininkų autobusu su apsauga. Narkotikai sudeginti kaitrioje krosnyje, kurioje temperatūra siekė 950 laipsnių. Prieš deginant narkotikus jie dar buvo pasverti. 

„Palemono keramikos“ generalinis direktorius Povilas Drūlia pasakojo, jog konfiskuotos prekės šioje gamykloje naikinamos jau 15 metų. Tačiau iki šiol teko naikinti tik alkoholį ir tabaką. Anot direktoriaus, šiandien atvežtas hašišo kiekis sudaro tik 5 proc. dienos darbams reikalingo kuro kiekio.

Rekordinė daugiau kaip 700 kg siunta buvo sulaikyta dar gegužės mėnesį Lavoriškių kelio poste, kai ją buvo bandoma išvežti į Baltarusiją. Manoma, kad sulaikyto hašišo vertė gali siekti 23 mln. litų.

"Krovinys buvo performintas Kaune sandėlyje ir siunčiamas iš Lietuvos į Baltarusiją. Pagal kiekius, įtariama, kad galutinis tikslas buvo Rusijos nelegali rinka. Pagal pačių narkotinių medžiagų pobūdį ir kiekį, jis buvo iš Maroko arba Ispanijos", – žurnalistams pasakojo Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Vygantas Paigozinas.

Iš viso per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė daugiau kaip toną narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Pernai per visus metus sulaikyta 460 kg šių medžiagų.
Tyrimo metu sulaikyta dešimt asmenų, įtariamų labai dideliu narkotinių medžiagų įgijimu ir platinimu. Vilniaus miesto apylinkės teismas septyniems sulaikysiesiems skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – jie suimti trims mėnesiams. Jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dana

Dana portretas
Gal pirmiausiai reikėjo išsiaiškinti,ar galima buvo panaudoti vaistų gamybai.Jei jokio pritaikymo nėra,tai tuomet teisingas sprendimas-paleisti dūmais.

egd

egd portretas
buciau zinojes buciau lipes ant kamino pauostyti dumu

RKE

RKE portretas
O kas ten tuose maisuose buvo ? Cha,cha,cha.........
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių