Kaune studentai už simbolinę kainą pirko diplomus

Tarptautinė studentų diena ir šį kartą neaplenkė Kauno. Nuo ankstyvo ryto prie universitetų, centrinėse miesto aikštėse, Laisvės alėjoje šurmuliavo studentai, kur vyko daugybė įvairių renginių. Vakare renginiai persikėlė į naktinius klubus ir barus.

Ketvirtadienį pirmi renginiai Kaune prasidėjo dar ryte – šalia Lietuvos kūno kultūros akademijos studentai buvo kviečiami į mankštą. Vėliau linksmybės persikėlė į Nepriklausomybės aikštę, kur Kauno technologijos universiteto studentai surengė realybės šou, vaizduojantį kasdienį studentų gyvenimą bendrabučiuose.

Aikštėje buvo pastatyti du akvariumai, į kuriuos buvo sunešti skirtingų laikotarpių bendrabučio kambario baldai. Viename puikavosi sena sofa, kėdės, didžiulis monitorius, nutrintas stalas su mediniais skaičiavimo skaitliukais – viskas priminė seną bendrabučio kambarėlį. Antrasis buvo įrengtas šiuolaikiškai – raudoni minkštasuoliai, modernus staliukas.

Šalia, tiesiog ant aikštės grindinio, buvo galima sužaisti boulingą ar pabandyti ištraukti kaladėles, nesugriaunant džengos žaidimo bokšto.

Šmaikštaudami studentai M.Žilinsko galerijos skulptūrą aprengė maudymosi kelnaitėmis.

Per Europos vyrų krepšinio čempionatą linkėjimų siena paversta statybinė tvora, už kurios kadaise stovėjo „Merkurijus“, vėl atgijo. Ji buvo paversta milžinišku atvirlaiškiu, ant kurio dažais kiekvienas studentas ar praeivis galėjo užrašyti savo pasižadėjimą, kurį išpildys iki studijų pabaigos ar metų galo.

Daug dėmesio sulaukė diplomų pardavimo kioskelis, kur už simbolinę kainą ar auką visi galėjo įsigyti taip reikalingą aukštojo mokslo diplomą. Taip pat buvo galima pasirinkti platų spektrą specialybių – nuo musių vaikytojo iki kunigo-kaskadininko. Kiekvienas, nusipirkęs diplomą, įsiamžindavo su butaforine mantija ir studijų baigimo kepurėle. Šia akcija siekta pabrėžti, kad studentams svarbu būti sąžiningiems.

Tuo pat metu persirengėliai ne tik siūlė mesti rūkyti, tačiau ir ragino tapti organų donorais ar Vytauto Didžiojo universitete paaukoti kraujo.

Vakarop Vienybės aikštėje buvo organizuojamos komandinės bačkos ridenimo rungtynės. Viešojoje bibliotekoje atidaryta KTU fotostudijos paroda.


Šiame straipsnyje: studentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ojojoj

ojojoj portretas
Visame pasaulyje studentai yra permainų už progresyves reformas visuomenėje ir valstybėje varomoji jėga , o pas mus kožkokie infantilai , manipuliuojami ir nežinantis kuo užsiimti , nematantys į kokį mėšlą yra įstumta Tėvynė ir jos švietimas . Liūdna ir graudu.

klaustux

klaustux portretas
Ukio bankas papigiai Snora nupirks...

mamaite

mamaite portretas
Studentavimas pats geriausias laikas........Patyriau ta pries 35 metus. O dukros kai studijavo vel isgyvenau tapati tik naujoviskai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių