Kaune startuoja viešos bėgimo treniruotės su muzika

„Judėjimas – sveikata, todėl judėti reikia sveikai. Mano tikslas – kad po treniruotės žmogus išeitų žvalus, o ne pervargęs" – sako bėgimo trenerė Ingrida Juodeškienė ir patikina, kad šią savaitę Kaune prasidedančiose viešose bėgimo treniruotėse miestiečiai ne tik išmoks taisyklingai sportuoti, bet ir pasirengs pagrindiniams metų startams – Kauno ir Vilniaus maratonams.

Algirdas Pukis, renginio „Kauno maratonas 2013” organizatorius, pritardamas olimpietei pabrėžė, kad sportas turi teikti malonumą ir pažadėjo ne vieną siurprizą jau pirmojoje treniruotėje.

„Daugelis klaidingai galvoja, kad bėgimas – sunkus ir nuobodus darbas. Bandysime paneigti šį mitą ir padovanoti žmonėms ne tik sportavimo džiaugsmą, gerą savijautą, bet ir puikią nuotaiką. Jau pirmojoje treniruotėje vinilines plokšteles suks gerai žinomas hip-hop'o kultūros atstovas Motiejus Degree, o prie sportuojančių žadėjo prisijungti ir atlikėjas Mindaugas Mickevičius (Mino), kuris pradės ruoštis 10 km distancijai Kauno maratone", – sakė A. Pukis.

Viešos treniruotės Kaune startuoja balandžio 30 d. ir vyks tris kartus per savaitę visą vasarą Ąžuolyno parke: antradieniais, ketvirtadieniais nuo 18 val. bei šeštadieniais nuo 11 val.

Nemokamas treniruotes kauniečiams dovanoja dviejų pagrindinių Lietuvos maratonų – „Kauno maratonas 2013” ir „Danske Bank Vilniaus maratonas" organizatoriai, kurie tikisi, kad jos padės dalyviams tinkamai pasiruošti abiem renginiams, kurių pirmasis vyks birželio 9, o antrasis – rugsėjo 15 dieną.

„Anksčiau nebėgiojęs žmogus kitą savaitę pradėjęs treniruotes ir sistemingai sportuodamas, Kauno maratone jau galės drąsiai startuoti 5 ar 10 km distancijose. Iki Vilniaus maratono, kuris vyks rudenį, sistemingai bėgiojantis jau bus pajėgus įveikti ir pusės maratono ar net maratono bėgimus", – tikino I. Juodeškienė.

Jos teigimu, šios treniruotės visų pirma skirtos miestiečiams, kurie galbūt iki šiol nedrįso patys pradėti bėgioti.

„Supažindinsiu su bėgimo technika, pasakosiu, kaip taisyklingai, nekenkiant sveikatai sportuoti, nuo ko reikia pradėti, kaip didinti krūvį ir siekti užsibrėžti tikslo. Tikrai nepradėsime iškart ir greitai, daug bėgti", – šypsojosi trenerė.

Organizatoriai tikisi, kad „Kauno maratonas“ taps vienu iš dviejų didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje ir laukia daugiau nei 2000 dalyvių iš Lietuvos bei užsienio.

„Kauno maratonas" skirtas visiems, nepaisant amžiaus, profesijos ar fizinio pasirengimo. Atsižvelgiant į kiekvieno pasirengimą, „Kauno maratone" galima rinktis prestižine laikomą maratono distanciją, pusės maratono, 10 km bėgimus ar komandinę estafetę.

Numatytas maratono trasos maršrutas: Žalgirio arena - Karaliaus Mindaugo prospektas, Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltas, Aleksoto g., Rotušės aikštė, A. Jakšto g., Pilies g., Santakos parkas, Prieplaukos krantinė, Nemuno krantinė iki A. Juozapavičiaus pr., Karaliaus Mindaugo prospektas, Nemuno sala.

Registruotis į renginį galima www.kaunasmarathon.lt.


Šiame straipsnyje: Kauno maratonasbėgimassportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klimas

Klimas portretas
Suteršti Ažuolyno erdvę, norintiems pailsėti nuo miesto triukšmo- idiotizmas.Negi negalima bėgti be bumčiko?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių