Kaune startavo seniūnaičių rinkimai

Pirmadienį Kaune prasidėjo pirmieji seniūnaičių rinkimai. Jų rezultatai paaiškės kovo 2 dieną.

Į seniūnijose pastatytas balsadėžes žmonės gali mesti užpildytus slaptus apklausos biuletenius. Tokia rinkėjų apklausa vyks 10 darbo dienų – nuo vasario 20 d. iki kovo 2 d.

Tik Petrašiūnų seniūnijoje, Naujasodyje, vasario 28 d. 15 val. Taikos pr. 88A (Urmo bazė, Verslo centro konferencijų salė, 10 aukštas) bus rengiamas susirikimas, kuriame seniūnaičius rinks atviru balsavimu. Išrinktų seniūnaičių sąrašą kovo 5 d. tvirtins Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius.

„Balsavimui seniūnijose viskas paruošta. Šįryt 8 val. Eigulių ir Petrašiūnų seniūnijos jau sulaukė pirmųjų rinkėjų,“ – teigė Petrašiūnų seniūnas Algimantas Vilkevičius.

11-oje seniūnijų užsiregistravo 139 kandidatai. Daugiausiai kandidatų sulaukė Eigulių seniūnija – 20, mažiausiai – Petrašiūnuose ir Gričiupyje. Čia sulaukta po 6 kandidatus.

Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad seniūnaitis yra renkamas dvejiems metams ir dirba visuomeniniais pagrindais. Kandidatas savo gyvenamąją vietą turi būti deklaravęs toje seniūnaitijoje, kurioje kandidatuoja.

Kandidatus į seniūnaičius galėjo deleguoti seniūnatijų gyventojai, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, seniūnaitijoje veikiančių įstaigų ir organizacijų kolektyvai, taip pat – gyvenamųjų namų bendrijos.


Šiame straipsnyje: seniūnijosseniūnaičiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

KAS GALEJO

KAS            GALEJO          portretas
Kandidatuoti ? Atsakau : turintis "Napaleono" kompleksa , arba nepataisomas romantikas , nes "is nieko ir neatsiranda nieko ".............

kur informacija

kur informacija portretas
Daugelis kaunieciu dar nesinaudoja internetu, be to, neprenuomeruoja laikrasciu (faktas), tad kaip jie buvo informuojami apie tuos seniunaiciu rinkimus, kazkaip tyliai viskas organizuota!

nebalsuosianti

nebalsuosianti portretas
kodel buvo tiek mazai informacijos?nei transporto stotelese, nei prie parduotuviu jokiu informuojanciu skelbimu nebuvo,tai is kur neturintys interneto,neprenumeruojantys spaudos,o tokiu yra pakankamai daug,galejo gauti informacija?mano gyvenamam name ir aplinkiniuose namuose gal tik keletas zino apie tokius rinkimus,o balsuoti tai greiciausiai nieks ir neis ,nieks nezinom nei kandidatu nei ju veiklos
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių