Kaune šiukšlės kuoptos ir iš parkų, ir iš karjero dugno

Akcijoje „Darom“ žaliais maišais nešinų talkininkų buvo gausu pašlaitėse, skveruose, parkuose, o Lampėdžiuose iš ežero atliekas traukė narai.

Nemuno saloje darbavosi „Žalgirio“ arenos administracijos, ten įsikūrusių įmonių darbuotojai, krepšinio klubo „Žalgiris“ fanai, miesto centro gyventojai.

„Daugiausiai surenkame cigarečių pakelių, traškučių pakuočių, skudurų. Sala nėra labai prišiukšlinta“, – dalijosi įspūdžiais kaunietis Teisutis Mickus.

Arenos direktorė Angelė Dementavičiūtė pridūrė, kad gausiai lankomame salos parke daugiausiai darbo renkant šiukšles buvo praėjusiais metais prieš Europos krepšinio čempionatą.

„Džiugu, kad nuo tada šiukšlių daug nepagausėjo. Matyt tvarkinga aplinka įpareigoja, o ir žmonės gal vis labiau kultūringesni tampa“, – svarstė direktorė.

Daugiausiai saloje buvo prišiukšlintos pakrantės, kur lankosi žvejai.

Daug darbo būta Parodos gatvės šlaite ir Vytauto parke, kur reikėjo sugrėbti pernykščius lapus, išrankioti šakas, įvairias atliekas, seną avalynę, butelius. Čia darbavosi apie 80 žmonių iš Ūkio banko kolektyvo.

„Darbuotojai atvyko su savo šeimomis, jauniausiam mūsų talkininkui tik dveji metukai“, – šypsojosi Ūkio banko Personalo departamento direktorė Rasa Kriščiūnienė. Jos teigimu, banko darbuotojai jau seniai laukė šios talkos ir noriai joje dalyvauja neraginami.

„Po tokių renginių lieka geri prisiminimai. Tai puiki galimybė pabūti kartu gryname ore, pasidžiaugti pavasariu ir būti naudingais miestui“, – įsitikinusi R.Kriščiūnienė.

Dainavos parke plušo A.Stulginskio mokyklos moksleiviai, atvyko Seimo vicepirmininkas Erikas Tamašauskas. Gyventojus pakvietė ir daugiabučius administruojanti bendrovė „City Service“. „Šis parkas ilgai buvo užgožiamas kito šio mikrorajono Draugystės parko. Todėl nusprendėme skirti daugiau dėmesio čia. Prieš trejus metus įrengėme vaikų aikštelę, rengiame talkas“, – pasakojo „City Service“ Kauno regiono vadovė Vida Naudžiūnienė.

Talkininkų radome ne tik parkuose, skveruose, pašlaitėse, bet ir prie Lampėdžių karjero. Čia darbavosi povandeninės medžioklės ir nardymo klubo „Neriam“ nariai.

„Šiukšlių randame net ir toli nuo kranto, kur gylys apie 10 metrų. Matėme gausybę padangų, butelių, net puodų, žaislų“, – vardijo klubo „Neriam“ Kauno skyriaus vadovas Aleksandras Lopucha.

Visko ištraukti neįmanoma, nes pakėlus vieną šiukšlę, vanduo susidrumsčia ir narai nieko neįžiūri.

„Nors iškėlėme daug atliekų, bet, kaip pamatėme, tai tik simboliška akcija, skirta parodyti, kas darosi kauniečių mėgstamo telkinio dugne. Gal tai žmonės privers susimąstyti ir neteršti savo karjero“, – vylėsi vadovas.

Iš viso Kaune sutvarkytos 28 vietos.

Kauno regiono koordinatorius Nemunas Tumavičius sakė, kad jas jau nuo Naujųjų metų internetu siūlė žmonės Vėliau jos buvo tikrinamos ir vertinamos su savivaldybės atstovais.


Šiame straipsnyje: Darom

NAUJAUSI KOMENTARAI

valentina

valentina portretas
nereikia siukslinti,nereikes valyt.niekad nejauir neisiu.as nemetau net bilietuku

prisidarom

prisidarom portretas
gerai,kad gyvenu toli nuo centro-zmones sau ramiai be jokiu akciju tvarkosi ir grazinasi.Si akcija jau issigime i papazuchini subotnika.

CITY SERVIS

CITY  SERVIS portretas
"pasireklamavo" - vieną šiukšlę 10 žmonių kelia, ....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių