Kaune šildymo sezonas dar nepradedamas

Nors penktadienį Vilniaus miesto vaikų darželiuose ir gydymo įstaigose pradėtas šildymo sezonas, Kaunas šildytis dar neskuba. Tiek praėjusiais metais, tiek užpernai mieste šildymo sezonas oficialiai pradėtas spalio 4 dieną.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjo Raimondo Mačikėno, tiek darželiai, tiek gydymo įstaigos savo nuožiūra sprendžia, kada pradėti šildytis. Tuo metu oficialus šildymo sezonas Kaune bus pradėtas įstatymo numatyta tvarka – kai tris paras iš eilės vidutinė oro temperatūra bus mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Pradėjus šildymo sezoną daugiabučių namų gyventojai dėl šildymo turi nuspręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet vartotojams teisėtai atstovaujantis asmuo, t. y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiųmetinis ruduo Lietuvoje bus šiek šiltesnis ir sausesnis. Oro temperatūra dienos metu kartais pakils iki 15 laipsnių šilumos, tačiau naktys jau bus tikrai vėsios, todėl vidutinė oro temperatūra spalio mėnesį sieks apie 7 laipsnius šilumos.


Šiame straipsnyje: kaunasšildymo sezonasruduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ech... kadangi namų komendantai nemokamai naudojasi Centralizuoti šildymo paslauga (todėl ir atsiranda sąskaitose ta eilutė su ESĄ 'nepaskirstyta šiluma'), tai jie ir nekreipia dėmesio į namo šiluminės sistemos išderinimą, o tie pavieniai 'gudručiai' (besinaudojantys šilumos siurbliais) LABAI naudingi šilumos tinklams, jei vienas taip šildos, tai dešimtys jų kaimybų nuo šalčio dreba, tie ir REIKALAUJA anksčiau šildymo sezoną pradėt (kai tuo tarpu namai be tokių 'gudručių' vis dar jaukiai gyvena).

jojo

jojo portretas
turiu dar biski baldu ir burzuike paskui teks imt vonios ir tualeto duris

...

... portretas
Taip, Saulytė šildo, BET - kai radiatorius ŠALČIU trykšta, tai kambary daugiau nei vėsu. O tas radiatorius tiek atšalęs TIK dėl to, kad tame name yra pora 'gudručių', savo šilumos siurblius prie Centralizuoto šildymo sistemos prisijungę, jie ir šildos PIGIAI savo kaimynų sąskaita. (beje, tai Šilumos tinklams naudinga, tie kaimynai REIKALAUJA greičiau tą šildymo sezoną pradėt, nors kitiems namams dar ir taip pakankamai šilta).
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių