Kaune šildymo sezonas atnaujintas nebus

Atvėsus orams Vilnius atnaujino šildymo sezoną. Tuo tarpu kauniečiams šildymu pasimėgauti neteks.

Skundų nesulaukė

Sostinės valdžia sulaukė daug gyventojų skundų, kad pas juos namuose yra per šalta, todėl Vilniaus valdžia nusprendė kelioms dienoms vėl atnaujinti šildymo sezoną. Kauniečiai didelio noro vėl mokėti už šildymą nepareiškė, tad kol kas miesto valdžia skeptiškai žiūri į tokią galimybę.

„Kol kas nesulaukėme labai daug kauniečių skundų. Kaip tik daugiau žmonių piktinosi, kad per anksti šildymo sezoną pradėjome. Šiuo metu stebime orų prognozes ir jei dar šals bei bus gyventojų poreikis, šildymo sezonas bus atnaujintas“, - sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Panašios nuomonės buvo ir Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas. Specialistas sakė, kad atnaujinti šildymą nėra sunku, tačiau gyventojai didelių priekaištų dėl šaltos temperatūros namuose neišreiškė.

„Šiandien skambino du žmonės, kurie klausė, kodėl atjungėme. Viena moteris sakė, kad pas ją namuose termometras rodo 17 laipsnių ir ji sutinka, kad per anksti šildymo sezonas baigėsi, tačiau pasikalbėjome be jokių pykčių ir tiek“, - tikino energetikos specialistas.

Anot R. Mačikėno, visada yra nepatenkintų žmonių, kurie piktinasi, kad pas juos šalta namuose, tačiau visada yra ir tų, kurie nori šildymo sezoną pradėti kuo vėliau ir greičiau jį pabaigti. Šiuo atveju turime daugiau tų, kuriems šildymo sezono pabaiga nebuvo didelė tragedija. Specialistas mano, kad nelabai yra prasmės atnaujinti šildymą, nes prognozuojamos kelios šaltesnės naktys, o po to vėl atšils.

Nežino savo teisių

R. Mačikėnas patvirtino, kad kauniečiai nežino savo teisių ir jei jiems labai šalta, jie gali turėti šiltus namus. Energetikos skyriaus vedėjas aiškino, kad visas šilumos mazgas, kuris yra daugiabučiuose, priklauso gyventojams.

Jie samdo administratorių, kuris ir reguliuoja šildymą butuose. Žmonėms reikia susitarti, galbūt nubalsuoti, ar tame name jie nori šildymo, ar ne. Tuomet, jei yra daug sušalusių žmonių, informuoti šiluminio mazgo administratorių ir atsinaujinti šilumos tiekimą į savo radiatorius, nes „Kauno energija“ gali šilumą tiekti, kad ir dabar.

Tačiau R. Mačikėnas sako, kad buvo keli gyventojai, kurie skundėsi dėl tokio gyventojų sprendimo. Jei mieste yra oficialiai baigtas šildymo sezonas, o gyventojai nusprendžia jį atnaujinti savo daugiabutyje, tuomet nemokamos kompensacijos už šildymą. Tokiu atveju už kelias dienas, kurias namo gyventojai šildosi, kai kurie turi mokėti brangiau, nei tai darė šildymo sezono metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
http://www.delfi.lt/verslas/energetika/suvedzioti-pavasario-gyventojai-tapo-vieni-kitu-ikaitais.d?id=71097990

Lukas

Lukas portretas
Šaunuolis,tas mūsų meras ir jo komanda... Gal ir žiema reiktu išjungt šildymą ? Už šildymą nereiktu mokėt,o gyventojai tegul kambariuose pasistato jurtas. Juk Čiukčiai ne sušąla ...

dar pamojuok 2kW kardu

dar pamojuok 2kW  kardu portretas
....PRISIDĖS VIENAS, KITAS KAIMYNAS SU 2 kW...- ir keisit sudegusią instaliaciją, (oi pasidarys brangus šildymas) nes seni tarybiniai grupiniai automatukai nesusitvarkys su neprojektine, per didele galia. Nebent gyveni name, kur suprojektuota elektrinė viryklė.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių