Kaune šildymo pabaigos dar nematyti

Kaune šildymo sezonas dar nesibaigia, nors savaitgalį sinoptikai žada šilumos pliūpsnį. Skelbiama, kad sušils iki 20 laipsnių.

Anot specialistų, dar nėra pakankamai šiltos dienos ir naktys, kad būtų galima nebekaitinti radiatorių.

„Įstatymo nuostatos byloja, kad kai vidutinė paros temperatūra tris dienas iš eilės perkopia 10 laipsnių šilumos, tada šildymą galima išjungti. Tačiau kol kas tokių trijų šiltų dienų iš eilės mes dar neturėjome“, – portalui kauno.diena.lt šiandien sakė savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas, pabrėžęs, kad remiantis ilgamete asmenine patirtimi galima manyti, jog po trumpalaikio atšilimo oras atvėsta.

Po itin šilto šio savaitgalio sinoptikai prognozuoja, kad Kaune  dienomis bus apie 11-14 laipsnių šilumos. Naktimis bus gerokai vėsiau.

Vis dėto daugiabučių gyventojai gali patys nuspręsti savo name šildymą atsijungti anksčiau, nei bus paskelbta oficiali šildymo sezono pabaiga. 

„Šildymo sezono pabaiga daugiau susijusi ne su technine puse, o  su kompensacijomis. Jei oficialiai paskelbiama šildymo pabaigą, nustojamos mokėti kompensacijos už šildymą. Tai ir būna pagrindinė nesantaikos priežastis“, – tvirtino R. Mačikėnas.

Jo teigimu, gyventojams susitarus, namas gali būti šildomas visus metus, bet tada reikės mokėti visą šildymo kainą. 

Pernai Kaune šildymo sezonas baigtas balandžio 8 d.


Šiame straipsnyje: šildymasšildymo sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kategoriskai pasisakau pries sildymo isjungima. Uztenka,kad radiatoriai vos drungni,bet namuose jaukiau. Nereikia pamirsti,kad vaikai palaksto,jiems gal nera taip salta kaip vyrenio amziaus zmonems,silpnos sveikatos. Pernai Kaune buvo tragedija,kai anksti isjunge apsildyma. Vaistai nuo persalimo,elektra,gebejantis nuo salcio,kainavo daugiau,nei normali apsildymo kaina.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Mes jau nesišildome seniai ir nesušalame.Visas kovas buvo nešaltas,žmonės skundėsi kad negali dieną išbūti ,net su mažais vaikais ,per karšta.Naktimis normaliai,matomai sumažina šilumą.

norinti silmos

norinti  silmos portretas
O kas trugdo namui isjunkti ta siluma,jai per karsta,daugumai dar reik kad siltu,tikrai visur vos silti ir gerai,ner dregmes.,tikriause ponios ne vienas butas,nes daugiause tokie ir rekauja kad per karsta,kai kelis butus turi,As jokiu kompesaciju negaunu,bet vakare grizus po darbo noriu ir drabuzius isikalbt,pasidziaut,o nebut dregmej
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių