Kaune protestavo lietuviška muzika nusivylę studentai

Trečiadienį perpiet Kauno širdyje – Laisvės alėjoje – nedidelis būrelis studentų surengė protesto eitynes. Apsiginklavę įvairiausiais muzikos instrumentais, jie norėjo išreikšti savo nepasitenkinimą prasta populiariosios muzikos padėtimi Lietuvoje.

Jaunuoliai žygiavo alėja nešini plakatais su užrašais „Nebūk abejingas“, „Eteris užnuodytas“, „Muzika – ne blynai“, „Muzika – tai menas“. Kauniečių dėmesį patraukė ne tik plakatai, bet ir gyvai atliekama muzika. Keli protestuotojai ritmingai mušė perkusijas, žvangino barškučius.

„Esame nepatenkinti populiariosios muzikos kultūra Lietuvoje. Norime žmonėms pasakyti, kad susimąstytų, kokios muzikos jie klausosi“, – sakė KTU humanitarinių mokslų fakulteto muzikos technologijų studentas Mindaugas Badokas.

Kuklioje eisenoje dalyvavę studentai sutartinai kartojo nepritariantys, kad muzikos kūriniai būtų štampuojami kaip fabrike tik norint užsidirbti kuo daugiau pinigų.

„Kai kurie atlikėjai patys pripažįsta, kad jų kuriama muzika yra nieko verta nesąmonė. Tačiau tokią muziką perka, todėl ją toliau kuria. Įvardinti atlikėjų nenorėčiau, nes jų atžvilgiu būtų neetiška“, – tvirtino M.Badokas.

Anot protesto dalyvių, reikia klausytis kokybiškos muzikos, kuri turi gilesnę prasmę.


Šiame straipsnyje: muzikaprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilijai

vilijai portretas
rašai kaip kokia saldafonė "apsiginklavę "

kaunietis

kaunietis portretas
šaunuoliai kad jau pradejo nors del muzikos gal ir del politikos pasakis savo nuomuone

agne

agne portretas
Pritariu studentams!
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių