Kaune prireiks antrojo rinkimų turo?

Politologas Algis Krupavičius įvertino, kad Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, rinkimų kampanija startavo gana vėlai ir gali prireikti antrojo rinkimų turo.

Politologas Algis Krupavičius įvertino, kad Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, rinkimų kampanija startavo gana vėlai ir gali prireikti antrojo rinkimų turo.

"Tačiau pastarosiomis savaitėmis bent jau vaizdinė rinkimų agitacija buvo labai aktyvi. Ir internetas, ir Kauno viešosios erdvės mirgėjo nuo plakatų. Kandidatai taip pat aktyviai dalyvavo įvairiuose debatuose su bendruomene", – pastebėjo pašnekovas.

Jo nuomone, aktyviausią agitaciją, ko gero, surengė Liberalų sąjūdis. Aktyvumu jį nustebino socialdemokratai, kurių rinkimų kampanijos Kaune paprastai būna pasyvios. Dauguma kitų partijų ir rinkimų komitetų jiems mažai kuo nusileido, bet buvo ir tokių, kurie per daug nesivargino tiesiogiai bendrauti su rinkėjais.

Jis pastebėjo, kad savivaldybių tarybų rinkimai gerokai nustumti į šalį, palyginti su merų rinkimais. "Net ir ne antrame, ne trečiame, o dar tolesniame plane. O reikšmė jiems abiem turėtų būti skiriama bent jau lygi", – pridūrė politologas.

Jis prognozuoja, kad bus didelis ryšys tarp mero ir partijos, komiteto pasirinkimo. Kas balsuos už "A" kandidatą į merus, tas dažniausiai balsuos ir už "A" partiją ar komitetą. Koreliacija bus ne visiška, bet didelė.

A.Krupavičius spėja, kad į šiuos rinkimus turėtų ateiti balsuoti apie 50 proc. rinkėjų. Panašiai tiek, kiek per prezidento rinkimus. Svarbiausias motyvas, stimulas, kodėl rinkėjai ateis balsuoti, anot jo, – dalyvavimas merų rinkimuose.

"Kaunas išskirtinis tuo, kad čia labai didelis kandidatų į merus skaičius – net penkiolika. Dėl balsų daugumos varžysis penki ar šeši kandidatai į merus. Turėtų įvykti kažkas nepaprasta, kad jau pirmajame ture paaiškėtų naujasis meras", – kalbėjo politologas.   

Naujasis meras paaiškėtų jau pirmajame ture, jei už jį balsuotų daugiau kaip penktadalis balsavimo teisę turinčių kauniečių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam neapmokamas

tam neapmokamas portretas
deja, tu apmokėtas ir seniai užsakytas, kad rėktum, kaip ir kiti, kurie pavydi ir nori į Kauno merus pasodinti savo krabą, komuniagą ar rusijai dirbantį paksių.

rwc, irgi žlibiems

rwc, irgi žlibiems portretas
Geriau į modelius netinkantis meras, kuris pernelyg nekelia fanfarų, bet tyliai ir nuosekliai įgyvendina jauno, energingo, išsilavinusio miesto viziją. Tarpininkauja tarp aukštųjų technologijų įmonių, universitetų, rėmėjų ir studentų. Sutvarko Laisvės alėjos apšvietimą, parkuose ir krantinėse įrengia dviračių takus, nepagaili kapeikų studentų miesteliams ir sporto aikštynams. Viešasis transportas moderniausias visoje Lietuvoje - pirmi ir be problemų įsidiegėm e-bilietą ir persėdimus, belieka išdraskyti Kautros monopolį su Dziežulskiu priešaky. Vergvaldžiui Matijošaičiui slėptis su savo „investicijom“ - gerai dar, kad klimatas nepalankus cukrašvendrių plantacijoms. Ko norėti iš sugyvulėjusio kapitalisto, kuris a.a. žmonos atvaizdu reklamuoja krabų lazdeles ir partinį sąrašą... O gal geriau po Leiputės sparneliu pasislėpęs „miesto treneris“, sėkmingai įsisavinęs lėšas auksiniam tualetui ir vos už pusę milijardo neprašikęs Arenos? O triskart pigiau ir laiku, tačiau tyliai - nepakanka?

Žlibiems

Žlibiems portretas
ar drignių apsiėdę, kad nematote, kiek Kaune padaryta, ar tiesiog jun]ms sumokėta
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių