Kaune prasidėjo seniūnaičių rinkimai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį prasidėjo istoriniais vadinami seniūnaičių rinkimai. Kauniečiai pirmieji šalyje balsuoti už jų nuomone tinkamiausią bendruomenės atstovą gali internetu. Balsavimas tęsis iki balandžio 28 dienos.

Balsavimas internetu, prasidėjęs balandžio 24 d. 8 val., tęsis iki balandžio 28 d. 12 val. Balsuoti galima internetinėje svetainėje seniunaiciai.kaunas.lt.

„Rinkėjai, nenorintys ar negalintys balsuoti elektroniniu būdu, savo balsuoti gali ir įprastu būdu, atvykę į savo seniūniją“, – teigė Šančių seniūnas Ričardas Rusteika.

Jei į rinkimus atvyks mažiau nei 5 procentai kiekvienos seniūnaitijos rinkėjų, gegužės 15-19 dienomis vyks pakartotiniai rinkimai. Įvykus rinkimams, naujieji seniūnaičių pažymėjimai bus įteikti iki gegužės 15 dienos, jei prireiks pakartotinių rinkimų – iki birželio 2 dienos.

Seniūnaitis – tai gyvenamosios vietovės (seniūnaitijos) bendruomenės atstovas, renkamas trejiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
vieni seniai liko ir puse alkoholiku sln jka jie gali gdegradave rinkt gal ta puse prie antros lign maziau degradavusiu taip tai ziaurus vaizdas/

minde

minde portretas
renkam sln mera gal vesnamy ikurs o kam jie isvis reikalingi kokia ju funkcija nieko neveikti.

Ramūnas

Ramūnas portretas
Labai paprasta, kas norėjo, tas galėjo dalyvauti. Zigmas tikrai nekaltas, kad jis vienintelis pareiškė norą dalyvauti rinkimuose, todėl tik vienas kandidatas tėra sargėnų seniūnaitijoje. Kitose seniūnijose yra po 4 kandidatus, todėl tikrai yra iš ko rinktis :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių