Kaune prasideda „Teatrų pavasaris“

Jau šiandien „Girstučio“ kultūros centro scena trumpam virs pagrindine teatro meno scena šalyje: čia prasidės festivalis „Teatrų pavasaris“. Seniausias šalyje, turintis giliausias tradicijas teatrų festivalis kaip ir kasmet pakvies susipažinti su skirtingos stilistikos scenos meistrais, platų spektrą apimančiomis pjesėmis – nuo pramoginių amerikiečių kūrinių iki rusų klasikos.

Festivalį pradės Vilniaus miesto teatro spektaklis „Miranda“, viena tituluočiausių šio sezono premjerų. Oskaras Koršunovas už šį ir spektaklį „Išvarymas“ buvo pripažintas geriausiu sezono režisieriumi ir apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi. Analogiškais apdovanojimais savo kategorijose įvertinti ir šio spektaklio kompozitorius Antanas Jasenka bei Mirandą vaidinusi Airida Gintautaitė.

Darbas Klaipėdos valstybinio dramos teatro spektaklyje „Šmėklų sonata“ Auksinį scenos kryžių pelnė scenografijos autoriui Gintarui Makarevičiui. Jo kolega Dainius Liškevičius buvo nominuotas už „Mirandos“ scenografiją, o Marius Jacovskis – už „Motiną“.

Gerų įvertinimų sulaukė ir kiti festivalio spektakliai. Motiną to paties pavadinimo Vilniaus mažojo teatro spektaklyje suvaidinusi Eglė Gabrėnaitė bei Inesa Paliulytė, Agafija iš Panevėžio Juozo Miltinio teatro „Vedybų“, buvo nominuotos Auksiniam scenos kryžiui dramos aktorės pagrindinio vaidmens kategorijoje.

Leonardas Pobedonoscevas už Pavelą Železnovą „Motinoje“ ir Albinas Kėleris (Ževakinas „Vedybose“) pretendavo į analogišką vyrams aktoriams skiriamą apdovanojimą. Tarp nominantų minėta ir kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė („Šmėklų sonata“).

Festivalio programą sudaro 13 spektaklių, kuriuos, kaip tikimasi, pamatys daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų. Spektaklius vertins teatro kritikės Vitalijos Truskauskaitės vadovaujama komisija.

Festivalių programą rasite čia.


Šiame straipsnyje: Teatrų pavasaristeatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

dejaj

dejaj portretas
nereikia buti gydytoju, kad atspetum, jog to spektaklio kurejas turi tam tikru problemu, bet kam jas tempti ant Sekspyro "kurpalio"? Vargsas Sekspyras...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių