Kaune prasideda istorikų suvažiavimas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kaune, Vytauto Didžiojo universitete (VDU), prasideda ketvirtasis šalies istorikų suvažiavimas, jis šį kartą skirtas 100-osioms Lietuvos valstybingumo atkūrimo metinėms.

Pasak vieno iš renginio organizatorių, VDU Istorijos katedros profesoriaus Jono Vaičenonio, į suvažiavimą susirinks apie 150 istorijos mokslo atstovų, jie diskutuos aktualiais istorijos, politikos ir visuomenės raidos klausimais.

„Organizuojant suvažiavimą sąmoningai norėjome pagrindinį dėmesį skirti ne pačiai Pirmajai Lietuvos Respublikai, o priežastims, kurios mus atvedė į Vasario 16-ąją, taip pat bandant pažvelgti ir kokią įtaką tuometinė Lietuva turi šiandieninei Kovo 11-osios Lietuvai“, – VDU pranešime spaudai paaiškino J.Vaičenonis.

Renginyje mokslininkai aptars Lietuvos valstybės atkūrimą 1918 metais, modernėjančią šalies visuomenę XX amžiaus pradžioje, valstybingumo praradimą Antrojo pasaulinio karo metu, Baltijos šalių istorijų sankirtas, sovietmečio atminties tyrimus, kovų už laisvę istorijas ir kitas temas.

Pranešimus suvažiavime skaitys ne tik pripažinti Lietuvos istorikai, tačiau ir istorijos tyrinėtojai iš kitų šalių, tarp jų – Hamburgo universiteto profesorius Joachimas Tauberis, M.Koperniko universiteto Lenkijoje profesorius Waldemaras Rezmeris (Valdemaras Rezmeris), Kijevo nacionalinio T.Ševčenkos universiteto mokslininkas Andrii Rukkas (Andris Rukas), Talino universiteto daktaras Magnusas Ilmjarvas ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
gal pasisakys apie sportininku - cempjonu dalyvavima zudynese 1941 m?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių