Kaune poledinės žvejybos mėgėjai meškerių dar nedžiauna

Kauno mariose ir Lampėdžių karjere dar daug žvejų. Jų nebaugina pranešimai apie Kuršių mariose atskilusias ledo lytis su žmonėmis. Miesto telkiniuose ledo storis, pasak jų, dar tebėra nemažiau 40 cm.

Pažaislyje netruko ne tik žvejų, bet ir šiaip atvykusių pasivaikščioti ant užšalusių marių žmonių.

„Prieš čia atvažiuojant vienas kaunietis žvejų parduotuvėje sakė buvęs tarp tų Preiloje, kuriuos nunešė atskilusi ledo lytis. Žmogelis teigė, kad po šio įvykio stintų gaudimo sezoną jau tikrai baigė. O čia visiškai saugu ir gera“, – šypsojosi Kauno mariose ant ledo kalbintas Zenonas Lipinskas.  

Jis atėjo pažvejoti kartu su giminaičiu, atvykusiu pasisvečiuoti iš Šiaulių. „Dažniausiai tiek žiemą, tiek vasarą žvejoju Rėkyvos ežere, o čia su dėde nusprendėme nesėdėti namuose, o ateiti pažvejoti“, – sakė Modestas Poškevičius.

Arčiau Kauno hidroelektrinės žvejoję vyrai sakė pagaunantys ešerius. „Kuojos kimba paėjus arčiau marių vidurio“, – aiškino Romualdas Pamakštys. Prasėdėjęs ant ledo kelias valandas jis dar nebuvo pagavęs nė vienos žuvies. „Prastas kibimas. Vakar buvo geriau, pagavau kelias žuveles“, – numojo ranka jis.

Daug dešimtmečių žvejojantis Kauno mariose R.Pamakštys tvirtino, kad anksčiau žuvies būdavę daug gausiau nei šiais laikais. „Akivaizdu, kad žuvį negarbingiausiais būdais išgaudo godūs brakonieriai“, – apgailestavo jis.
Liūdnoka linkme pakrypusį pokalbį prašviesino šalia žvejojusio kito žvejo Minto ištrauktas nemenkas ešerys. „Šiemet daugiausiai čia esu pagavęs 21 ešerį“, – teigė žvejas.

Pamatęs priėjusį „Kauno dienos“ fotografą jis prisiminė, kad buvo jo fotografuojamas ir praeitais metais. „Tada kovui baigiantis ledas buvo labai plonas, todėl mus vadino kamikadzėmis“, – juokėsi vyriškis. Mintas prognozuoja, kad žvejoti ant ledo Kauno telkiniuose be rizikos bus galima daugiau nei iki kovo vidurio.

Kalbinti žvejai sakė nematantys jokio pavojaus – ledas Kauno mariose dar 40 cm storio. Tvirtas ledas ir Lampėdžų karjere.Ugniagesių gelbėtojų teigimu, ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Tačiau išlaikyti grupę žmonių būtinas ne mažesnis kaip 12 cm storis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
zuvu istekekliai atsigaus, kada musu protingieji kurmiai uzdraus versline zukle vidaus vandenyse ir sugirztins brakonieriu gaudyma ne tik reidu metu. o dabar tai liudnas vaizdas,

Vieta-Pamakštys

Vieta-Pamakštys portretas
Nedžiausi meškerių, padžiausi autus

Juzas

Juzas portretas
Kauno HESurėjo seniai nuleisti vandenį mariose tiki neatėjo didysis vanduo iš Baltarusijos, o ji iki šiol laiko jas užšalusias, paskui , kai pakils vanduo mariose, ji užlies juo Nemuno žemupį, gali būti ir Kauną. HES nevykdo vienos iš pagrindinių, apsaugos nuo potvynių funkcijų. Ir taip tęsiasi metai iš metų. Kas nors turėtų atsakyti už tokį neveiksnumą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių