Kaune skelbiama gripo epidemija

  • Teksto dydis:

Nuo šandien Kaune skelbiama gripo epidemija.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas praneša, kad gripo epidemijos lygis pasiektas Kauno miesto ir Jonavos rajonų savivaldybėse.

Antrosios metų savaitės duomenimis, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje yra labai aukštas ir siekia 114,6 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – rodiklis siekia 138,6 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę ir Jonavos r. – 134,3. Mažiausiai peršalimo ligomis serga Birštono gyventojai, kur rodiklis siekia 53,9 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Daugiausiai serga suaugusieji –54,7 proc. iš visų susirgusiųjų.

Kliniškai nustatytų gripo atvejų skaičius per savaitę apskrityje padidėjo 1,5 karto. Tik vienoje savivaldybėje, t.y. Birštone, dar neregistruojami gripo atvejai.

Į Kauno apskrities ligonines per savaitę dėl gripo kreipėsi net 118 asmenų, iš kurių hospitalizuota 15 vaikų ir 5 suaugusieji. Trims vaikams prireikė intensyvios terapijos skyriaus paslaugų.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra dvigubai didesnis. Pernai 2-ąją metų savaitę Kauno apskrityje rodiklis siekė 66,5, Kauno mieste – 81,2, o Kauno rajone – 55,4 atvejai 10 000 gyventojų per savaitę.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, pirmąją šių metų savaitę iš Kauno apskrityje paimtų ėminių išskirti 27 A(H3N2) tipo viruso atvejai. Lietuvoje iš viso išskirti 83 A(H3N2) gripo virusų atvejai ir vienas respiracinis sinsitijaus virusas (RSV).



NAUJAUSI KOMENTARAI

o taip

o taip portretas
šį klausimą uždavė Kauno miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus specialistams bei Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos specialistei Renatai Padleckienei-----.pateikė šiuos nurodymus gyventojams: epidemijos metu gyventojams rekomenduojama saugotis peršalimo, vengti bendrauti su sergančiaisiais; dažnai plauti rankas;....rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes. „Kaukė dėvima ne ilgiau kaip 4 valandas, po to ji turi būti pakeista“,.....rekomenduoja esant gripo epidemijai vengti masinių susibūrimų vietų, tačiau nėra draudžiamas ar ribojamas lankymasis mokymo įstaigose ar kitose įstaigose. „Sveiki mokiniai esant gripo epidemijai gali neiti į ugdymo įstaigas tik tada, kai klasėje skelbiamas karantinas arba mokykloje nutraukiamas ugdymo procesas, esant 20 proc. ir daugiau mokinių sergamumui“, – aiškino savivaldybės atstovai.

vv ats.mh

vv ats.mh  portretas
Kai susirgsi, tikrai neisi nei i AKROPOLI NEI KITUR,O GULESI PASLIKAS IR DZIAUGSIES,KAD LIKAI GYVAS. Kvailio komentaras.

mh

mh portretas
o ką tai reiškia? ....PAASKELBTA EPIDEMIJA.... kas daryt? ar galiu eiti į turgų ar inakropolį? ar nenušaus mentai? ar...ar?....?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių