Kaune pirmąkart paminėta Šuns diena: vicemeras atsivežė keturkoję Pamelą

  • Teksto dydis:

Šiandien Kaune pirmą kartą paminėta Šuns diena. Įvairaus plauko keturkojai su savo šeimininkais vidurdienį rinkosi Nemuno prieplaukos amfiteatre.

Kauniečiai drauge su savo augintiniais galėjo dalyvauti linksmuose konkursuose ir laimėti prizų. Šiai progai šunų dresūros mokyklos paruošė pasirodymus, netrūko kitų įdomybių.

Pasak Lietuvos kinologijos centro (LKC) vadovės Monikos Venytės, organizavusios šį renginį, ji nuo vaikystės siekė aktyvaus buvimo šalia keturkojų draugų. LKC organizuoja ne tik šunų parodas, pramoginius renginius, edukacinius užsiėmimus vaikams, bet ir dalyvauja Seimo Aplinkos apsaugos komiteto darbo grupėje, besirūpinančioje gyvūnų gerove, o tai ir buvo Monikos svajonė.

„Meilė gyvūnui visų pirma yra jo šeimininko atsakomybė, o vienas pagrindinių siekių – išmokyti šunį tinkamai elgtis namuose ir visuomenėje, kad patogiai jaustųsi visi: ir šeimininkai, ir jų keturkojai augintiniai, ir tie, kuriems šunys nelabai patinka“, – Kauno dienai anksčiau sakė M. Venytė.

Tikroji Šuns diena minima balandžio 24-ąją – ši diena pirmą kartą buvo paminėta JAV, o vėliau – Vokietijoje, Suomijoje, nuo 2016 m. – ir Lietuvoje. Kadangi balandžio 24-oji šiemet – pirmadienį, nuspręsta šventę perkelti į sekmadienį, kad daugiau žmonių ir jų keturkojų numylėtinių galėtų ja pasidžiaugti.

Šventės nepraleido ir Kauno vicemeras Simonas Kairys su savo mylimąja Deimante Liubinaite. Jiedu atvyko kartu su savo augintine, mitelšnaucerio veislės kalyte Pamela.


Šiame straipsnyje: Šuns dienašunys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne Prie Ko

Ne Prie Ko portretas
Tarsi gyvenimo Aura

Ne Prie Ko

Ne Prie Ko portretas
Nereiketu pamirsti ir kitu

> Ne prie ko

>  Ne prie ko portretas
Su kuo sutapsi, tuo pats ir tapsi - byloja sena išmintis.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių