Kaune pirmąkart – greitosios pagalbos medikų žaidynės

Rugsėjo 5-6 dienomis Kaune organizuojamos VI-osios Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynės, kuriose 28 Lietuvos ir užsienio greitosios pagalbos medikų komandos rungsis dėl geriausiųjų titulo.

Renginio metu kartu su policijos ir priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo tarnybos ekipažais bus atliekamos įvairios užduotys: teikiama skubi pagalba tariamos masinės nelaimės metu, iš sudaužytų automobilių vaduojami įsivaizduojami nukentėjusieji, gelbėjami sudėtingi ligoniai. Varžybose bus pasitelkiama moderni skubios pagalbos mokymo įranga – manekenai su kompiuterine įranga, parengtos realioms situacijoms būdingos dekoracijos, pranešė Kauno savivaldybė.

Žaidynes organizuoja Krizių tyrimo centras, Lietuvos greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacija ir Lietuvos skubiosios pagalbos draugija.

Žaidynių dalyvių užduočių atlikimą vertins teisėjų komanda, sudaryta iš sertifikuotų Krizių tyrimo centro instruktorių.

Greitosios medicinos pagalbos žaidynės Lietuvoje organizuojamos jau šeštą kartą. Jų laimėtojais yra tapusios komandos iš Trakų, Šiaulių, Kėdainių, Kauno ir Klaipėdos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

STASYS

STASYS portretas
PAMIRSTA PARASYTI KAD KAUNAS NE KARTA POVO GERIAUSI

kaunietis

kaunietis portretas
Neturi daugiau ką veikti ir kur pinigus mėtyt...Plauna ES pinigus ir dar savo biudžetą gerai pakrato kauno greitoji dėl tų žaidynių. O naudos 0...kaip dirbo šūdinai taip sėkmingai ir dirba..

Fanas

Fanas portretas
Siauliai 2 kartus geriausiai pasirode .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių