Kaune pastatytas pirmasis laipiojimo akmuo

Nuo pirmadienio Kalniečių parke sporto aistruolių laukia pirmasis mieste dirbtinis laipiojimo akmuo. 6 metrų pločio ir 3 metrų aukščio akmuo pastatytas šalia lauko treniruoklių, o jį išbandyti galės visi norintieji.

Idėja pastatyti tokį akmenį kilo Kauno laipiojimo enztuziastams keliaujant po Europą, kur laipiojimas yra ne tik laisvalaikio užsiėmimas, bet ir rimta sporto šaka.

„Miestuose matydavome vaikams skirtas žaidimų aikšteles su panašiais į mūsų akmenį laipiojimo statiniais. Dar įspūdingesnės yra laipiojimui skirtos sienos ant aukštų pastatų, kuomet laipiojimui išnaudojama pastato išorė, ant sienų yra prisukama specialių kybių, kuriais galima lipti, o lipimo metu saugumui užtikrinti naudojamos virvės. Tai galėtų būti puiki išeitis tokiai šaliai kaip Lietuva, kur natūralių uolų nėra“, – sakė idėjos sumanytojai.

Nemokamos parodomosios treniruotės ant akmens vyks kiekvieną savaitę iki pirmųjų šalnų. Prisijungti galės tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus žmonės, nes treneriai mokys ne tik laipioti, bet ir teisingai apšilti, mankštintis.

Akmens statybą iš dalies parėmė Kauno miesto savivaldybė pagal projektų finansavimo programą „Jaunimo veikla, iniciatyvos ir institucinė parama“.


Šiame straipsnyje: laipiojimassportassveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

AMB grabe

AMB grabe portretas
sienas galetu irengti ant tu nenaudojamu viezbuciu griauciu kur centre stovi, tokia ideja buvau pries 15m sugalvojas....

Dainis

Dainis portretas
Šaunus tas jaunimas. Labai juos palaikome. Miestas laukia naujų jūsų idėjų!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių