Kaune paminėtos poeto B.Brazdžionio 10-osios mirties metinės

Trečiadienio vakarą Kaune iškilmingai paminėtos lietuvių poeto, prozininko ir dramaturgo Bernardo Brazdžionio 10-osios mirties metinės.

Minėjimas prasidėjo Šv. Mišiomis Gerojo Ganytojo bažnyčioje. Susirinkusieji nuoširdžiai meldėsi už tautos dainių, giedojo giesmes, klausėsi kunigo pamokymų. Atėjo įvairaus amžiaus žmonės. Tėvai ir seneliai atsivedė savo vaikus ar anūkus.

Kauno pilietinės bendruomenės centro „Dainava“ narys Romualdas Bobenas sakė, kad nedaug yra buvę talentingų lietuvių poetų, kurie taip giliai ir subtiliai išreikštų meilę Lietuvai.

Renginį pagyvino poezijos posmai ir dainos, kurias pagal B.Brazdžionio eiles atliko folkloriniai ansambliai „Brydė“ ir „Vakarė“. Dalyvavo ir Sergėnų bendruomenės kamerinis choras „Sietuva''.

Vėliau žmonės patraukė į Petrašiūnų kapines, kur ant B.Brazdžionio kapo buvo padėtos gėlės.

Neužmirštas ir poeto namelis, esantis Taikos prospekte. Žvakių šviesos nutviekstame name susirinko būrelis poetų, norėję tarti gerą žodį apie tautos atmintyje tebegyvą kūrėją.

B.Brazdžionis, kuris taip pat vadinosi Vytės Nemunėlio vardu, parašė 42 poezijos rinkinius. 1995 m. jam suteiktas Kauno miesto Garbės piliečio vardas, o 1998 m. – Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino pirmojo laipsnio ordinas. 1989 m. buvo apdovanotas Popiežiaus Jono Pauliaus II-ojo medaliu.

Poetas gimė 1907 m. vasario 2 d. Stebeikėliuose, Pasvalio rajone. Mirė  2002 metų liepos 11 d. Los Andžele (JAV). Jam buvo 95 metai.


Šiame straipsnyje: Bernardas Brazdžioniskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Brazdžionis

Brazdžionis  portretas
vertas iškilmingo paminėjimo ir pagarbos, todėl dvasingas ir šiltas suėjimas, poezija prisiminimai sušildė širdį, dėl to gerbiu Dainavos seniūniją. TAČIAU vos už vieno daugiabučio namo nuo seniunijos, didžiulė usnių ir kitų piktžolių plantacija... aplinkos priežiūrai , seniūnijai priklausančios teritorijos tvarkymui visiškai neskiriama dėmesio. Tai didelis minusas seniūnijai. Ar tvarkyti ir prižiūrėti reikia tik šventorių ir parką???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių