Kaune pagerbti žuvę vokiečių karininkai

Lietuvos Šaulių sąjunga pakvietė į susitikimą su Vokietijos Bundesvero kariuomenės atstovais.

Senosiose Fredos ir Naugardiškių kaimo kapinėse vyko susitikimas su Lietuvoje dislokuotais NATO Vokietijos bataliono kariais. Susitikimo metu buvo pagerbti vokiečių kariai, žuvę per Pirmąjį pasaulinį karą. Jų kapus surado ir sutvarkė Lietuvos Šaulių sąjunga.

„Dar rudenį pagal kariuomenės strateginių komunikacijų departamento programą mes pradėjome ieškoti apleistų lietuvių karių kapų. Ir būtent šiose Fredos kapinaitėse atradome net 12 vokiečių karių kapų. Taip ir kilo mintis, kad reikia šiuos kapus sutvarkyti ir parodyti sąjungininkams, kaip mes sutvarkėme šią apleistą kapavietę“, - pasakojo LŠS  viešųjų ryšių vyriausiasis specialistas Stasys Ignatavičius.

Senosiose Fredos kapinėse žuvusių karininkų garbei nuskambėjo trys salvės, o Naugardiškių kaimo kapinėse – viena. Taip pat prie antkapių buvo padėtos gėlės bei uždegtos žvakės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to aha

to aha portretas
tikrai lyginsim tavo okupantu kapus su zemem, neabejok

tai partiniams

tai partiniams portretas
ir nešove salviu ir negerbe ir nebegerbs .

nepartinis

nepartinis portretas
Yra didelis skirtumas tarp apleistu kapu sutvarkymo ( kas yra priimtina) ir puosnaus pagerbimo su veliavomis ir gelemis , kai "žuvusių karininkų garbei nuskambėjo trys salvės"
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių