Kaune – pagalba atnaujinantiems daugiabučių kiemus: kas siūloma?

  • Teksto dydis:

Per pastaruosius pora metų daugybė kauniečių pasinaudojo savivaldybės siūloma pagalba atnaujinant paveldinių pastatų fasadus. Nuo šiol analogiška miesto parama gali pasinaudoti ir atnaujinti savo kiemus norintys daugiabučių namų gyventojai. Pateikę prašymą savivaldybei, kauniečiai gali tikėtis iki 50 proc. kiemo tvarkymo išlaidų padengimo.

„Turime labai sėkmingą pastarųjų dvejų metų patirtį kartu su kauniečiais tvarkant apleistų pastatų fasadus. Šią Kaune pasiteisinusią praktiką, kuomet savivaldybė prisideda padengiant dalį išlaidų, jau bando naudoti ir kiti Lietuvos miestai. Tuo tarpu mes einame tolyn ir šį modelį pradedame taikyti atnaujinant daugiabučių namų kiemus“, - pasakojo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Kaip ir paveldinių pastatų atveju, atnaujinant daugiabučių namų kiemus kauniečiai galės pretenduoti į iki 50 proc. išlaidų siekiančią miesto paramą. Ji gali būti skirta tiek žemės sklypo formavimo, tiek techninio projekto rengimo, tiek ir pačių statybos darbų išlaidoms.

„Šioje programoje labai svarbus eiliškumas. Jeigu gyventojai jau turi suformavę sklypą, jie gali pretenduoti į paramą rengiant projektą, o vėliau ir samdant darbų rangą. Tačiau nesuformavus sklypo negalime tikėtis gauti lėšų kitiems žingsniams“, - aiškino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiuo metu Kaune sklypai suformuoti prie daugiau nei 200 daugiabučių namų. Pasak Miesto tvarkymo skyriaus atstovų, savivaldybę jau pasiekė 5 prašymai finansuoti kiemų tvarkymo darbus. Prašiusieji jau turi suformuotus sklypus bei parengtus techninius projektus.

Prašymų tvarkyti kiemus laukiama iki balandžio 6 d. Daugiau informacijos apie programą kauniečiai gaus paskambinę telefonu (8 37) 42 32 06, arba el. paštu gintare.boguseviciute@kaunas.lt.

Paraiškos formą ir detalesnę informaciją galima rasti internete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kas varo ant chruščiovkių, tai galiu pasakyti mūsų chrušč. stovės dar 100 metų gyvenam ir vargo nematom, šilta gerą visa bėda, tik kad mažos virtuvės. Plytiniai šilti namai pasikeitėm viską stogą, langus, el. inst. gyvenam ir vargo nematom. Pakalbėsit su savo kotedžais po kelių metų iš kartono sulipdytų pažiūrėsim kas geriau ar chruščiovkė, ar kotedžas suaižėjusiom popierinėm sienom.

Pilietis

Pilietis portretas
Jeigu Kauno m.Laisvės alėjos grindinys ne kokybiškai padarytas,plytelės nelygiai sudėtos,tai daugiabučių kiemų darbai bus dar blogiau atlikti.Pinigai bus pasisavinti o kokybės nebus.

Merui

Merui portretas
Reikia merui asmeniškai parašyti protestą. Nes labai galima atvejis, kad čia visokių pakalniškių klano darbas. Jiems buvo labai gerai prie Kkupčinskio, jie palaipsniui nori sukelti -pasipiktinimą Matijošaičiu ir tokiu būdu sugrąžinto konservus. Bet jei matysime, kad Visvaldas žino, supranta ir engia mus, tada jam išlikti bus labai sunku
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių