Kaune padidėjo bedarbių armija

  • Teksto dydis:

2016 metų liepos mėnesį registruoto nedarbo rodiklis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje, lyginant su praėjusiu mėnesiu, kiek ūgtelėjo ir mėnesio pabaigoje siekė 6,9 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų.

Liepos 31 d. Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota kiek daugiau nei 24,5 tūkst. darbo neturinčių regiono gyventojų. Palyginti su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, bedarbių skaičius sumažėjo beveik 2,6 tūkst., nedarbo rodiklis – 0,7 proc. punkto.

Nedarbas Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (7,8 proc.) ir vienas mažiausių Lietuvoje (mažesnis nedarbo rodiklis fiksuotas tik Vilniaus regione – 6,7 proc. ir Klaipėdos regione – 6,4 proc.).

Specialistų teigimų, liepos mėnesį augantis nedarbo lygis yra kiekvienų metų tendencija, nes šiuo laikotarpiu darbo biržoje registruojasi bendrojo lavinimo ir aukštojo mokslo institucijas baigę jaunuoliai. Šiemet jų registruota kiek daugiau nei tūkstantis, palyginti su praėjusių metų analogišku laikotarpiu – 16 proc. mažiau.

Per liepos mėnesį Kauno teritorinėje darbo biržoje užsiregistravo 4,1 tūkst. darbo neturinčių asmenų, regiono darbdaviai ieškantiems darbo siūlė 5,9 tūkst.  laisvų darbo vietų. Per mėnesį įdarbinta apie 2,1 tūkst. asmenų, į užimtumą remiančias aktyvios darbo rinkos politikos priemones nukreipti 562 regiono gyventojai, dar 1393 pradėjo dirbti savarankiškai pagal verslo liudijimą. Darbdaviams išduotas 171 leidimas įdarbinti užsieniečius, iš jų daugiausia – tarptautinių reisų vairuotojams bei komandiruotiems statybos sektoriaus kvalifikuotiems darbininkams.

Kauno miesto ir rajono savivaldybių teritorijoje registruotas nedarbas padidėjo 0,4 proc. punkto ir  liepos pabaigoje siekė 6,6 proc. Per liepos mėnesį Kauno teritorinės darbo biržos Kauno miesto ir rajono skyriuose užsiregistravo apie 2,7 tūkst. darbo neturinčių miesto ir rajono gyventojų (tai 200 daugiau nei praėjusį mėnesį), darbdaviai siūlė beveik 4,5 tūkst. laisvų darbo vietų skyrių aptarnaujamose teritorijose. Įdarbinta 1,4 tūkst. asmenų, dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse nukreipta 250, iš jų daugiausia – 122 – pasirinko remiamojo įdarbinimo priemones. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 990 asmenų, išduoti 157 leidimai įdarbinti užsieniečius.

Mėnesio pabaigoje Kauno teritorinės darbo biržos Kauno miesto ir rajono skyriuose iš viso buvo registruota daugiau 15,9 tūkst. bedarbio statusą turinčių asmenų.

Daugiausiai laisvų darbo vietų Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje buvo siūloma pardavimo, verslo paslaugų vadybininkams, administratoriams, statybos inžinieriams, buhalteriams, logistikos, rinkodaros specialistams, bendrosios praktikos slaugytojams, siuvimo technologams, pardavėjams, virėjams, tarptautinių pervežimų vairuotojams, apsaugos darbuotojams, siuvėjams, statybininkams, barmenams padavėjams, staliams, elektrikams, baldžiams ir kitiems darbuotojams.


Šiame straipsnyje: darbasnedarbasdarbo rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Ką pirmiausia daryti naujos sudėties Seimui? "2015 metais (tai paskutiniai metai, apie kuriuos turime duomenis), BVP vienam gyventojui santykis su vidutiniu darbo užmokesčiu Lenkijoje yra 11,5, Estijoje yra 15,5, Latvijoje yra 15,0, o Lietuvoje yra net 17,9." Kuo didesnis šis skaičius, tuo mažiau verslininkai sumoka darbui už tokios pačios vertės sukūrimą. Matome, kad Lietuvoje verslininkams susidarė sąlygos mokėti už tokį patį darbą mažiausiai. Todėl ir emigruojame labiausiai, ir darbo jėgos trūksta daugiausiai. Lietuvos verslas kerta šaką, ant kurios sėdi. Paradoksas tame, kad kiekvienam verslininkui apsimoka atsilyginti darbui kuo mažiau, o kartu visi Lietuvos verslininkai katastrofiškai blogina sąlygas verslui Lietuvoje. Būtina sustiprinti darbo pozicijas derybose su verslu iki to, kad šie skaičiai būtų ištaisyti. Mums reikia lyderių, kurie išvestų Lietuvos verslą iš susidariusios aklavietės. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

per tris miestus KAUNAS, KLAIPEDA, VILNIUS

per  tris  miestus KAUNAS, KLAIPEDA, VILNIUS portretas
100 tukst. bedarbiu !!!!!????? O VERsliaNYKAI KLYKIA DARBININKU TRUKSTA ...REIKIA SKUBIAI BABAJU UZSIVEZT ....PIPIEC LITCHUJANIJOS A LIA POLITIC

taip

taip  portretas
bus kasmet nes visi neistoje abirturientai eina i birza nes sveikaotos draudimas nuo rugsejo baigusiems mokykla nustoja galioti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių