Kaune oro tarša vėl kelia nerimą

Aplinkosaugininkai sunerimę – šį mėnesį Kaune jau ne pirmą dieną oro tarša viršija normą. Tai pajuto ir ne vienas miestietis – sunkiau kvėpuoti, kankina sloga. Oro užterštumo padidėjimui daugiausia įtakos galėjo turėti transportas ir nevalyti gatvių kelkraščiai.

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, pastarosios paros rodmenys Kaune taip pat neguodė – Petrašiūnuose oro taršos matavimo stotelė rodė 63 mikrogramus kietųjų dalelių kubiniame metre, kai leistina oro taršos norma – 50 mikrogramų per parą.

„Situacija tikrai prasta, tačiau Kaunas neišsiskiria iš kitų Lietuvos didmiesčių – visuose miestuose ta pati padėtis“, – komentavo Aplinkos apsaugos agentūros Oro kokybės vertinimo skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Bimbaitė.

Anot specialistės, Kaune šiemet oro tarša buvo viršyta 32 kartus, o per metus viršyti normą leidžiama tik 35 dienas.

„Dažniausiai oro tarša užfiksuota šaltuoju metų laiku, per pirmus tris šių metų mėnesius. Pavasarinis užterštumas dar nėra labai didelis, gali būti ir blogiau“, – prognozavo V. Bimbaitė.

Jos teigimu, Aplinkos apsaugos agentūra savivaldybėms netaiko jokių nuobaudų, tik teikia rekomendacijas, kaip būtų kuo greičiau mažinama tarša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
paziurekit kas gatvese.. Vejui paputus - smelio audros. Tuoj vel sakys, kad gatviu valymui pasibaige pinigai.

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
SSSR LAIKAIS PER KARŠČIUS VISADA PLAUDAVO SU ,,ZIL'' MARKES AUTOCISTERNOMIS GATVES KAUNE........TAI BUVO SSSSR LAIKAIS IR ŽMONES TADA GYVENO LAIMINGAI.

Kauno svara

Kauno svara portretas
Ir dabar galima tas gatves plaut Nemune juk potvynis buvo pilk kiek nori upes vandeni ant gatviu ir praplaus, siaip pagal Kauno svara beveik visos Kauno gatves turejo but svarios ko jie laukia nezinau, gal ziemos kad neriktu vel smelio barstyt ???
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių