Kaune neranda vietos motociklininkams

Kaune niekaip nepavyksta rasti tinkamiausios vietos motociklininkams. Anot miesto valdžios, dabartinė situacija yra nenormali, tačiau išeities nerandama.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje motociklininkų bendruomenės atstovų argumentų, kad jiems labiausiai tiktų Karaliaus Mindaugo prospektas, niekas nenorėjo klausytis. Komisijos nariai rekomendavo miesto savivaldybės administracijai susėsti su teritorijų planavimo specialistais ir motociklininkų klubo nariais bei išsirinkti tinkamą teritoriją.

„Išsirinkite, kokios trasos jums reikia, kad būtų tinkama danga, ilgis, plotis bei įsirenkite ją. Gatvės yra skirtos eismo dalyviams, o ne lenktynėms“, – pasiūlė komisijos pirmininkas Vytas Bansevičius.

„Negi leisime motociklininkams lakstyti Kauno gatvėmis? Yra sportininkams numatytos atskiros trasos, tegu ten ir važinėjasi“, - piktinosi komisijos narys Gediminas Žemaitis.

Motociklininkams buvo siūloma rinktis Nemuno saloje arba važinėtis Nemuno žiedo trasoje Kačerginėje. Buvo kalbėta ir apie Brastos gatvę.

„Nemuno žiede važiuoti neįmanoma, kaip ir Brastos gatvėje. Ten dangos būklė yra tragiška. Idealiausias variantas pagal kelio plotį, ilgį, dangos kokybę mums yra Karaliaus Mindaugo prospektas. Nesakau, kad mes pageidaujame prospekto, tiesiog norime tvarkingos gatvės“, – sakė motociklininkų atstovas Artūras Zadarožnaj.

Jam antrino „Navas Racing club“ vadovas Linas Navickas, kuris teigė, kad Nemuno žiedu važinėti pavojinga yra net profesionalams.

„Praėjusį savaitgalį mus buvo pirma treniruotė šioje trasoje – ten duobės yra platesnės negu priekinis motociklo ratas“, – tikino L.Navickas.

Jis puikiai atsimena, kaip anksčiau motociklininkai rinkdavosi prie restorano „McDonalds“, esančio Savanorių prospekte, kokį triukšmą keldavo greičio mėgėjai ir kiek buvo nepatenkintų kauniečių. Policijos pareigūnai per vakarą sulaukdavo ne vieno skambučio. Tada motociklininkai ėmė burtis Karaliaus Mindaugo prospekte.

„Prospektas mums labai tinkama vieta, nes šalia nėra daug gyvenamųjų namų, geras asfaltas ir plati gatvė. Jeigu gerai atsimenu, per penkerius metus, kuomet motociklų mėgėjai renkasi Karaliaus Mindaugo prospekte, buvo užfiksuoti vos du įskaitiniai eismo įvykiai“, – tvirtino L.Navickas.

Motociklininkai įsitikinę, kad jiems puikiai tiktų ir Brastos gatvė, ir S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo teritorija, tačiau kelio dangą būtina sutvarkyti, kitaip vairuotojams nepavyks išvengti nelaimių. Kol kas motociklininkai žada toliau rinktis Karaliaus Mindaugo prospekte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miesto tarybos nariams

miesto tarybos nariams portretas
Reiketu Nemuno saloje irengti trasa, panasia i lektuvu pakilimo taka ir baigtusi visa betvarke, o be to tai butu papildomas miestieciu ir miesto sveciu traukos centras. Pradekite judinti ne tik subines bet ir smegenis, nes matau jums lengviausias darbas pirstu rodyti i kita ir apsimesti susirupinusiais.

as

as portretas
as taip sakant apakes. jiems matai isasfaltuok gatve, kad galetu draskytis. Nemuno ziedas netinka, nors ten vyksta lietuvos cempionatai, visokios siaures saliu ir pabaltijo varzybos, visi sportininkai treniruojasi :)) o gal netinka nes paprasciausiai zopliu burio nera pries kuri galima butu pavaidint?

Kaunas

Kaunas portretas
"Kol kas motociklininkai žada toliau rinktis Karaliaus Mindaugo prospekte."' - tai dėsningas rezultatas bedantės, nusikalstamai aplaidžios valdžios, tiek savivaldos, tiek ir policijos, rezultatas. Buduliai nusprendė, kad jie ir toliau šiurkščiai, mirtinai pavojingai pažeidinės kelių eismo taisykles, o "valdžia" net nesureagavo.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių