Kaune – naujos koplyčios palaiminimo iškilmės

Trečiadienį Šilainių mikrorajone vyko Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos koplyčios pašventinimo bei Valstybės 100-mečio monumento „Pašaukti laisvei“ kapsulės įdėjimo iškilmės.

Susirinkę kauniečiai dalyvavo Šv. Mišiose, kurių metu buvo šventinamas ir koplyčios altorius, klausėsi folkloro ansamblio „Kupolė“ atliekamų liaudies dainų, jaunimo choro „Exaudi“ koncerto. Vakarą vainikavo kapsulės įdėjimo iškilmės toje vietoje, kur iškils nauja bažnyčia.

„Šiandien pradedame ir naujus darbus – pradėsime statyti bažnyčią. Jos pirmoji dalis bus skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui atminti. Tai bus ta pati bažnyčia, tik jos priekinė, pati aukščiausia, dalis bus skirta šitai sukakčiai suminėti.

O šiandienos iškilmių esmė yra naujo altoriaus įšventinimas. Bažnyčiose ir koplyčiose svarbiausia vieta yra altorius. Mes šiandien turime naują altorių, ant kurio dar nebuvo aukotos šventos mišios“, – pasakojo parapijos klebonas Andrius Alminas.

Jis teigė, kad iškilsiančioje bažnyčioje vienu metu galės lankytis apie 500 tikinčiųjų, o visoje parapijoje, suskaičiuoja 25 tūkst. žmonių.

Kunigas sakė, kad ši parapija buvo įsteigta palyginti neseniai – 2013-aisiais, o naujoji koplyčia pradėta statyti 2014-ųjų lapkritį, baigta – 2015-ųjų birželį. Tiesa, altoriaus palaiminimas įvyko tik šiame renginyje.

A. Alminas negalėjo tiksliai pasakyti, kiek kainavo koplyčios statyba, tačiau įvardijo apie 200 tūkst. eurų sumą. Anot jo, prie statybų prisidėjo Kauno miesto savivaldybė, Kauno arkivyskupija ir parapijiečių aukos.

Klebonas akcentavo, kad iškilmėms data – Valstybės diena – buvo pasirinkta neatsitiktinai. Anot jo, karaliaus Mindaugo karūnavimas įvyko tik gavus popiežiaus sutikimą ir jam įšventinus jo karūną.

Jonas Paulius II, kurio vardu ir pavadinta parapija, taip pat buvo kovotojas už laisvę, teigia jis. „Jis pasisakė prieš priespaudą, buvo aplankęs ir Lietuvą. Bažnyčia nuolat kovojo, ypač sovietmečiu buvo beveik vienintelis laisvės šauklys, kuris drąsiai, aiškiai pasisakydavo, kas mums buvo labai svarbu“, – aiškino A. Alminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi chi

chi chi chi portretas
Neatlaikė Putino subinlaižių galvelės Kremliaus propagandos intensyvios terapijos seansų: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo

nusistebėjusiam

nusistebėjusiam portretas
Kada susapnavai, kad neima į kariuomenę?

NUSISTEBĖJIMAS

NUSISTEBĖJIMAS portretas
LIETUVA PASAULIETINĖ VALSTYBĖ,O BAŽNYČIŲ VOS NE ANT KIEKVIENO KAMPO,PRIVILEGIJOS BAŽNYČIOMS--NEMOKA MOKIESČIŲ,NEIMA Į KARIUOMENĘ,AR NE PEDAUG/
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių