Kaune kuriama Teisės klinika pagelbės ne tik verslininkams

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) steigs Teisės kliniką, kurioje bus konsultuojami smulkūs bei vidutiniai verslininkai ir nepelno siekiančios organizacijos. Tai siūlančiam sprendimui pritarta antradienio posėdyje.

„Savivaldybė sutaria bendradarbiauti su Vytauto Didžiojo universitetu ir, padedant jo teisininkams, konsultuoti smulkaus ir vidutinio verslo įmones“, – antradienį pristatydama klausimą dėl bendradarbiavimo sutarties kalbėjo savivaldybės Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė-Kudarauskė.

Iš pradžių planuota, kad konsultacijos būtų teikiamos tik smulkiam ir vidutiniam verslui, tačiau sulaukta pasiūlymo įtraukti ir nevyriausybines bei kitas nepelno organizacijas. Tai, pasak pranešėjos, preliminariai sutarta su universitetu.

VDU Teisės fakulteto prodekanė profesorė Edita Gruodytė BNS yra sakiusi, kad veiklą Teisės klinika turėtų pradėti sausio viduryje. Klinikoje dirbs studentai, kuriuos prižiūrės praktikuojantys advokatai.

Pradžioje konsultacijos vyks kartą per savaitę, į jas verslininkai turės registruotis iš anksto.

Jiems bus teikiami patarimai, kur kreiptis dėl tam tikrų problemų, kaip elgtis ir spręsti kilusias problemas.

Planuojant šios klinikos veiklą, buvo tariamasi su teisininkais bei pačiais verslininkais. Svarstyta teikti pirminės teisinės pagalbos gyventojams paslaugą, tačiau kadangi Kaune tokias paslaugas gyventojai gali gauti iš advokatų, pasirinkta verslo konsultacijų kryptis.


Šiame straipsnyje: teisės klinikaVDUverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie naudingumą pasapnuokit:D)

Apie naudingumą pasapnuokit:D) portretas
Jewropa pumpuoja tipo ,,minkštiesiems"projektams pinigus, tai steigia tos butaforijos atsipūtę.Ar ne taip yra pvz.su NVO teisės institutu iš kurios nevyriausybininkams naudos kaip iš ožio pieno?Na nebent kokiems kaliniams ar gaidžiams..Kitos rūšies-nepadeda

petrasiunu kapines

petrasiunu kapines portretas
dziaugiames,kad Kauno administracijos direktorius G.Petrauskas-ivede tvarka laidojimo firmose,kur uz paslaugas sumokama tik banko kortele, o ne grynaisiais,tai mazina korupcija ir is vis G.Petrauskas yra tinkamas dirbti siose pareigose,kadangi kompetetingas ir ivedineja kaune tvarka.

kaunietis

kaunietis portretas
Labai gera ideja ir butina. Sveikiname kad zadate padeti ne tik verslininkams bet ir nevyriausybinems organizacijos. Advokato paslaugos yra labai brangios, ne kiekviena nevyriausybine organizacija dirbanti be a5tlygio savanoriskai isgali kilus problemai eiti pas advokata, nes tai kainuoja labai didelius pinigus. Aciu už grazią ir prasminga ideja musų muiestui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių