Kaune krenta ne lapai, o medžiai

Kauniečiai vis garsiau piktinasi, kad mieste masiškai nebelieka medžių. Šįkart jie išpjauti Birštono ir Gimnazijos gatvėse.

Pavasarį šioje vietoje medžiai buvo smarkiai apgenėti. Šakos per vasarą nespėjo ataugti, o rudeniop medžiai visai pašalinti. Miestiečiai stebisi – jei medžiai jau buvo pasmerkti, kodėl buvo išlaidaujama jų genėjimui. Tačiau valdininkai tikina, kad genėjimas daug nekainuoja.

„Medžiai buvo nugenėti ir puošė miestą. Jie atitarnavo visą vasarą, o dabar atėjo laikas juos nupjauti. Nemanau, kad tai buvo klaida“, – tikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Specialistų teigimu, Birštono ir Gimnazijos gatvėse reikėjo nupjauti medžius, nes kai kurie buvo jau pradėję pūti. Taip pat užsiveisė invaziniai augalai.

„Vykdant gatvių rekonstrukciją, nuspręsta kartu sutvarkyti ir želdinius. Medžiai jau buvo sužaloti, vietomis įtrūkę bei apimti puvinio. Be to, invazinės akacijos (robinijos) yra nesaugomi augalai, todėl jas reikėjo pašalinti“, – kalbėjo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Specialistė vardijo, jog Birštono gatvėje nupjautos trys invazinės robinijos bei penki uosialapiai klevai. Gimnazijos gatvėje pašalintos septynios liepos, klevas bei šeši uosiai. Į šių medžių vietas žadama pasodinti liepaites. Tik invazinių augalų vietoje, ties Birštono g. esančia automobilių aikštele, augs ligustrų gyvatvorė.

Planuojama, jog medžiai bus pradėti sodinti maždaug po mėnesio.


Šiame straipsnyje: medžiaikaunasKauno gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

kembrikass

kembrikass portretas
GERAIi jei prigis,S.prospekte 1983m.sodino liepas koki10m.sodina nudziuva ,taip kokia 10mLidla state turbut koki 100 medziu nupjove, pasodino keleta sudniekiu.smagu dulkiu padaugejo.jeigu jum smagu ,kad ryksciu prisodins po 1000e.tai tvarkoj ,gal anukai sulauks,jeigu sulauks dulkes kvieouodami tarp masinu vigiuodami.galetu prekybcetriai deguoni pradeti pardavineti.

Kauniete

Kauniete portretas
Akivaizdziai matyt kad medis viduje istrunijas, gerai kad spejo ji nupjauti o ne audros metu pats virto suzalodamas ar uzmusdamas zmogu ir sugadindamas pastata ar automobili. Jeigu miestas apsodintas medziais pries 60-70 metu akivaizdu dauguma ju jau suseno, ju saknys iskilnojo saligatviu plyteles kazka daryti ir keisti reikia. Gal medziu atsodinti maziau kad jie turetu daugiau erdves augti, sakotis ir saknytis. Puiku kad miestas tvarkosi.

Anonimui

Anonimui portretas
Jūs protingas ir teisus - pavojingas senienas reikia būtinai šalint o ne grįžti į vyžotą būtų Lietuvą
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių