Kaune – koncertas „Dainuoja aktoriai“

Trys aktoriai – Rolandas Kazlas, Olegas Ditkovskis ir Saulius Bareikis. Tai žmonės, vis dar galintys suvirpinti kiekvieno klausytojo širdį tikru, nuoširdžiu, žadinanciu gyvenimui garsu.

Plastmasės amžiuje tai ir yra tikrosios vertybes, kurias perteikti ne kiekvienam duota, o ir suprasti kartais ne kiekvienas gali ar nori.

Kai kuriose dainose atlikėjai sugeba pasijuokti net iš mirties baimės, paversdami ją žaisminga, dovanojančia (Olegas Ditkovskis “Mirtis padovanojo man šešetą lentų, O aš malūno sparną pasidariau iš jų“).

2010m. Saulius Bareikis dainuojamosios poezijos festivalyje buvo apdovanotas trečiąja Vytauto Kernagio gitara, tai didžiulis įvertinimas, kuriuo pats Saulius ilgai negalėjo patiketi.

S. Bareikį galima išvysti ne tik dainuojantį, bet ir vaidinantį. Teatras, kinas, dainuojamoji poezija…. Kas yra arčiau širdies galėtų pasakyti tik pats atlikėjas, tačiau, ką šis žmogus bekurtų, tam atiduoda visą save.

Beje, šiandien daugelis Saulių Bareikį linkę painioti su jo sūnumi aktoriumi Jokūbu Bareikiu.

Bardas didžiuojasi sūnumi ir nė truputėlio nepavydi jo sėkmės. Kartais gyvenime nutinka ir kurioziškų situacijų, pasakoja pats Saulius: „Vienas mane pamatęs draugas, tuo metu viešbutyje dirbęs teatralas, iš tolo man mojo ranka. “Sustok, Sauliau, - sakė. - Mums šakės.„ Paklausiau, kas atsitiko. Jis aiškino: “Sprendžiau kryžiažodį. Ten parašyta: žinomas aktorius. Bareikis. Vardo - septynios raidės. Man buvo viskas aišku: Saulius. Tačiau galai nesusiėjo. Pasirodo, reikėjo rašyti Jokūbas - irgi septynios raidės“.

Savo vaiku gali didžiuotis ir kitas dainuojantis aktorius - Olegas Ditkovkis, kurį su dukra, žymia Rusijos aktore Agne Ditkovskyte, sieja ypatingas ryšys, jie gali jausti vienas kito nuotaikas net gyvendami skirtingose valstybėse (Agnė gyvena Rusijoje). Nors Olegas turi aktoriaus ir režisieriaus diplomus, jis taip ir nepastatė nė vieno filmo, visą save skyrė muzikai.

O. Ditkovskio dainas „Aš mylėjau tave”, „Riešutų žydėjimas” atliko Irena Ašakaitė ir Šiaulių ansamblis „Vairas“, jas dainuoja visa tauta. Paklaustas, už ką publika myli jo dainas, Olegas Ditkovskis atsakė: „Už paprastumą, nuoširdumą, už sukurtą, o ne už padarytą dalyką. Aš scenoje neturiu linksminti ar liūdinti, aš įžengiu į ją išjausti visa tai, ką dainuoju, drauge su kitais. Ir tai yra daug tikriau nei kokie nors šviesų ar scenografijos efektai. Žmogus čia ateina kaip išpažinties, išklausydamas, kas kitiems skauda, pats prisipažindamas, kad ir jam skauda. Tai tiesioginis, subtilus ir intymus bendravimas.

„Aš kaip gyvatė išsinėriau iš savo odos ir esu visai kitur, o kai kurie žmonės naršo tą išnarą ir ieško Kazlo. Manęs ten jau seniai nėra”. Taip spaudai ir tiems, kurie jo pasigenda komiko vaidmenyje, sako aktorius Rolandas Kazlas. Daugybė kino, teatro, TV apdovanojimų pelnęs artistas nesiliauja stebinti žiūrovų. Aktorius vėl naujajame amplua. Šį kartą jis leidžiasi į tiesioginį kontaktą su publika, jausmą išreikšdamas melodija. R. Kazlas mažai kalba apie save, beveik nedalina interviu, dalyvauja tik toje veikloje, kurioje mano, iš tiesų, galįs padaryti daugiau nei kiti. Ir, ko gero, tai unikalus atlikėjas, kuris savęs visai nepopuliarindamas, nereklamuodamas, nevaikščiodamas į madingus vakarėlius, išlieka žinomiausiu ir mylimiausiu aktoriumi Lietuvoje.

Jeigu Jūs norite tikro jausmo šį šaltą rudenišką vakarą, būtinai apsilankykite koncerte „Dainuoja aktoriai“, kuriame savo jausmus išdainuos: Rolandas Kazlas, Saulius Bareikis, Olegas Ditkovskis.

Koncertas vyks lapkričio 15 dieną, 18 val. Kauno Valstybinėje filharmonijoje. Bilietai parduodami filharmonijos kasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
Jeigu dar galima ka nors vadinti tautos grynuoliais,juos tai jau tikrai.Galu gale,nenusiprivatizavo net teatro pelenines,ka jau ten apie koki viesbuti kalbet...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių