Kaune ketinama steigti Teisės kliniką smulkiam verslui konsultuoti

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Teisės fakultetas planuoja steigti Kaune Teisės kliniką, kuri konsultuotų smulkųjį ir vidutinį verslą teisės klausimais.

„Smulkus ir vidutinis verslas į pirminės pagalbos kategoriją nepakliūva ir daugeliu atvejų jie nėra pajėgūs samdytis teisininką ar kilus teisiniam klausimui ar ginčui eiti pas advokatą ir mokėti didelius pinigus. Tai manome, kad bus didelis šių paslaugų poreikis“, – BNS sakė VDU Teisės fakulteto prodekanė profesorė Edita Gruodytė.

Sutarties dėl bendradarbiavimo projektą antradienį ruošiasi svarstyti Kauno miesto savivaldybės taryba. Jeigu projektui būtų pritarta, savo veiklą klinika pradėtų jau sausio mėnesį.

Pasak E.Gruodytės, ši veikla turėtų būti ypač naudinga ir studentams, kurie Teisės klinikoje darbuosis, prižiūrimi praktikuojančių advokatų. Pradžioje konsultacijos vyks kartą per savaitę, į jas verslininkai turės registruotis iš anksto.

„Procesinių dokumentų į teismus, atstovavimo teismuose ir panašiai – to neplanuojama daryti, nes tai jau yra kvalifikuota teisinė pagalba. Tiesiog pirminis patarimas, pirminė pagalba, smulkaus rašto surašymas, pasakoma, kur kreiptis, ar yra reikalas kreiptis, ar jo nėra. Patarimas žmogui, ką toliau daryti toje situacijoje“, – apie paslaugas, kurias bus galima gauti klinikoje, pasakojo E.Gruodytė.

Planuojant šios klinikos veiklą, buvo tariamasi su teisininkais bei pačiais verslininkais. Svarstyta teikti pirminės teisinės pagalbos gyventojams paslaugą, tačiau kadangi Kaune tokias paslaugas gyventojai gali gauti iš advokatų, pasirinkta verslo konsultacijų kryptis.

VDU Tesės fakultete jau vyksta Teisės klinikoje dirbti norinčių studentų atranka. Planuojama, kad pagalbą verslininkams teiks apie dešimt trečio ar ketvirto kurso studentų.

Pagal bendradarbiavimo sutartį, pateiktą svarstyti tarybai, Teisės fakultetas ateityje planuoja organizuoti ir įvairius šviečiamuosius renginius visuomenei, bendradarbiauti su savivaldybe kitais teisės klausimais: rengti mokymus ir konferencijas, aktualias miestiečiams ar verslininkams.

Teisės klinika, teikianti konsultacijas gyventojams, veikia Vilniaus universitete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
labai gera ideja, sveikiname.

dar viena

dar viena portretas
veltedziu institucija...

Anonimas

Anonimas portretas
viska vadinkim savais vardais,- steigiama dar viena riomerines profkes ,,,,teisininku,,,, sarage ,konsultuojanti variugas ir aferistus ,kaip apeit dabartinius istatymus ,kam ir kiek uz tai duot....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių