Kaune pakartotas garsus aktoriaus J. C. Van Dammo triukas

„Virvutė“ ant dviejų važiuojančių automobilių – tokį žymaus aktoriaus triuką  šiandien pakartojo Europos karatė čempionas Valdemaras Gudauskas.

„Virvutė“ ant dviejų važiuojančių automobilių – tokį žymaus aktoriaus triuką šiandien pakartojo Europos karatė čempionas Valdemaras Gudauskas.

Tai buvo finalinis „Top Gear“ žurnalo organizuoto Baltijos šalių „Metų automobilio“ Kauno etapo akordas. Beveik dvi valandas trukusio renginio žiūrovų neatbaidė nei purškiantis lietus.

Susirinkusieji prie „Megos“ prekybos centro galėjo ne tik iš arti pamatyti visas 22 mašinas, nominuotas pirmą kartą rengiamuose rinkimuose, bet ir įvertinti ir Kauno regbio komandų jėgą. „Supersprinto“ rungtyje sportininkams teko kuo greičiau nustumti automobilį 20 metrų.

Kauno „Tauro“ ir „Ažuolo“ regbio mokyklų auklėtiniai sumušė vakar vilniečių pasiektą automobilio stūmimo rekordą, o kaunietės merginos pakartojo Vilniaus vaikinų pasiektą rezultatą.

Tarp šių atrakcijų žurnalo redaktorius Renaldas Gabartas trumpai pristatydavo kiekvieną mašiną. Kitos savaitės pabaigoje paaiškės visų kategorijų laimėtojai, o vėliau bus išrinktas ir metų automobilis. Nugalėtojus rinks skaitytojai ir kviestinės žvaigždės.

Žiūrovai renginyje galėjo išvysti ir keletą mokslinių eksperimentų, kuriuos demonstravo viešnios iš Estijos Tartu universiteto mokslo centro „Ahhaa“. Imituojant matomumą visiškame rūke, buvo sukurta tirštų dūmų uždanga, taip pat pademonstruota oro pagalvės išsiskleidimo jėga ir jos daroma žala, neprisisegus saugos diržo.

Atrakcijų „vinimi“ tapo Europos kiokušin karatė čempiono Valdemaro Gudausko pasirodymas. Sportininkas pakartojo neseniai interneto sensacija tapusią „Volvo“ vilkikų reklamą su Jeannu Claudu van Dammu. Belgų aktorius ir atletas ant dviejų važiuojančių sunkvežimių atliko taip vadinamą „virvutę“ – laikėsi 180 laipsniu iškėstomos kojomis remdamasis tik į automobilių dureles. Lygiai tą patį su „Toyota“ automobiliais pakartojo ir V.Gudauskas.

Prieš tai visą pusdienį keturi pretendentai į sportiškiausio „TopGear“ Metų automobilio titulą „Renault Clio RS“, „Nissan Juke Nismo“, „Kia pro_cee‘d GT“ ir „Peugeot 208 GTi“ buvo bandomi ant Kauno oro uosto lėktuvų kilimo tako. Automobiliai tik retsykiais turėdavo pasitraukti į oro uosto prieigas, kad galėtų pakilti ir nusileisti keleiviniai lėktuvai.

Prie „TopGear“ žurnalistų oro uoste prisijungė ir žinomi autosporto meistrai – pastarųjų dviejų metų Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas ir Šiaurės Europos šalių ralio čempionas Martynas Samuitis su šturmanu Ramūnu Šaučikovu.

Ant oro uosto kilimo tako komisijos nariai galėjo nevaržomai išbandyti sportinių automobilių galimybes, pasiekti maksimalų greitį, kuris itin tiksliai buvo matuojamas planšetiniame kompiuteryje „Dell“ įdiegta programėle. GPS naudojanti programa automobilių greitį nustato itin tiksliai, nes automobilių spidometrai paprastai greitį rodo su 5-10 proc. paklaida.

Visi oro uoste bandyti automobiliai turi 1,6 litro 200 AG benzininius variklius, kurių bendra galia vos pranoksta Kauno oro uosto ugniagesių sunkvežimio „Lentner“ galią. Ši laineriams gesinti skirta transporto priemonė turi 705 AG variklį, o 100 km naudoja 80 litrų degalų.

Iš Kauno visi konkurse pristatomi automobiliai išvyks į daugiau nei 1500 km žygį per septynis didžiausius Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestus: Klaipėdą, Liepoją, Venstpilį, Rygą, Tartu, Pernu ir gruodžio 19 d. pasieks Taliną. Čia ir paaiškės metų automobilis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių