Kaune - J.Batūros-Lemke dialogai su gamta

Kauno filharmonijoje atidaryta Vokietijos lietuvių menininkės Jūratės Batūros-Lemkės tapybos ir grafikos darbų paroda „Dialogas su gamta“.

Vokietijoje lietuvių šeimoje gimusi, vėliau Australijoje ir Kanadoje gyvenusi dailininkė, jau dešimtmetį yra Vasario 16-osios gimnazijos Hiutenfelde mokytoja. Paroda Kaune – tai bendras šios pasaulio lietuvių ugdymo įstaigos ir Lietuvos dailininkų sąjungos projektas, kuriuo norima stiprinti išeivių ryšius su Lietuva ir supažindinti lietuvius su užsienyje gyvenančių tautiečių menininkų kūryba.

Gausioje ekspozicijoje stebina darbų atlikimo stilių įvairovė. Dailininkė naudoja įvairią techniką: tapybą aliejiniais dažais ir akvarele, grafikos darbus kuria pieštuku, tušu, nevengia koliažų, dirba mišria technika.

Abstrakčiuose kūriniuose sutinkami simboliniai gamtos elementai – medis, akmuo, augalai. Pasak pačios autorės, gamta jai – neišsemiamas įkvėpimo šaltinis.

Paveikslams būdingas itin preciziškas smulkių detalių vaizdavimas, siurrealus objektų perteikimas, spalvų gausa ir šviesotamsa. Visa tai kūriniams suteikia mistiškumo bei paslaptingumo pradą.

J.Batūra-Lemkė yra surengusi 20 personalinių parodų, jos darbai eksponuoti daugiau nei trisdešimtyje kolektyvinių parodų įvairiose šalyse.

Kas: J.Batūros-Lemkės darbų paroda.

Kur: Valstybinėje Kauno filharmonijoje.

Kada: veiks iki lapkričio 13 d.


Šiame straipsnyje: parodaJūratė Batūra Lemke

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalis

Vitalis portretas
Sanuole,grazu labai

žiūrovas

žiūrovas portretas
Labai įdomūs ir prasmingi darbai.

antanas.d

antanas.d portretas
Paroda padarė didelį įspūdį.Ypač nustebino grafikos darbai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių