Kaune jau šeštą kartą vyko „Studijų savaitė“

  • Teksto dydis:

Vasario 29-kovo 4 d. Kauno Maironio universitetinė gimnazija kartu su universitetais organizavo renginį „Studijų savaitė“. Šiemet jis vyko jau šeštą kartą.

Renginio globėjas Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis sudarė galimybę renginio atidarymo šventę organizuoti Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje. Čia dalyvavę Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai, darbuotojai, aukštųjų mokyklų vadovai, dėstytojai pirmiausia dalyvavo mini apklausoje. Mokiniai jiems pateikė du klausimus: „Ar įgyvendinote savo vaikystės svajonę ir įgijote svajonių profesiją?“ (teigiamai atsakė 70 proc. apklaustų renginio dalyvių) ir „Ar jaučiatės esantis laimingas, sėkmingas profesinėje veikloje?“ (teigiamai atsakė 89 proc.). Buvo parodyta filmuota medžiaga apie gimnazijos mokinių ketinimus, sunkų profesinio apsisprendimo laikotarpį.

Gimnazijos direktorė, socialinių mokslų daktarė Daiva Garnienė pasidžiaugė, kad gimnazija kaip universitetinė turi galimybę ne tik savo gimnazistams, bet ir kitų Kauno bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams padėti lengviau apsispręsti, kokiame universitete studijuoti ir kokią studijų programą ar profesiją pasirinkti. Svarbu, kad pasirinkta profesija atitiktų pašaukimą.

Kauno miesto švietimo tarybos pirmininkė prof. Nijolė Večkienė karjerą, mokymąsi visą gyvenimą palygino su kelione laivu: „Tik besimokanti visuomenė – o Kauno visuomenė tokia ir yra – sugebės prisitaikyti prie XXI a. pokyčių“.

Sėkmės palinkėjo ir buvę gimnazistai, dabar studentai Edvinas Misiukevičius (2013 m. laidos abiturientas, garsinęs gimnaziją savo pasiekimais Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkursuose, dabar Aleksandro Stulginskio universiteto III kurso studentas) ir Artūras Jacinavičius (būdamas abiturientas nugalėjo televizijos projekte „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ ir laimėjo garbingą Lietuvos tūkstantmečio vaiko titulą).

Renginį atidarymo proga sveikino aukštųjų mokyklų vadovai: Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Juozas Augutis, Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius, prof. dr. Antanas Maziliauskas, Kauno technologijos universiteto prorektorius prof. Pranas Žiliukas, Lietuvos sporto universiteto dekanas doc. dr. Nerijus Masiulis, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Priėmimo skyriaus atsakingoji sekretorė Marija Stankevičienė, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys.

Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos administratorius, gimnazijos kapelionas kunigas Evaldas Vitulskis palinkėjo visiems Dievo palaimos ir paskatino pasirinkti būsimas studijas pagal savo pašaukimą: ,,Mokykla – pakilimo takas. Sprendimai turi būti priimti iš širdies. Labai svarbu, kad toliau būtų puoselėjamos vertybės, o pasirinkta studijų sritis padėtų išskleisti sparnus“.

Visą savaitę Kauno Maironio universitetinėje gimnazijoje vykusiuose renginiuose 198 studijų programas pristatė 10 aukštųjų mokyklų, su pageidaujančiais mokiniais bendravo gimnazijos Profesinio konsultavimo koordinacinio centro darbuotojos, stojimo į aukštąsias mokyklas 2016 m. naujoves pristatė LAMA BPO konsultantai.

Kad renginys aktualus, rodo ir vis didėjantis mokinių skaičius: iš viso apsilankė per 2500 mokinių iš 30-ties Kauno bendrojo ugdymo mokyklų. Daugiausia renginyje „Studijų savaitė 2016“ apsilankė mokinių iš šių mokyklų: Maironio universitetinės gimnazijos – 475, VDU „Rasos“ gimnazijos – 144, S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos – 57, J. ir P. Vileišių mokyklos-daugiafunkcio centro – 52, „Saulės“ gimnazijos – 50, Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos – 21, „Aušros“ gimnazijos – 17, Juozo Naujalio muzikos gimnazijos – 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas gerai

Viskas gerai portretas
Buvau kartu su sese. Puikus renginys, tiesiog universitetai atvažiuoja pas tave. Daug paskaitų, vos spėjome bėgioti iš vienos klasės į kitą. Dar labiau patiko mokykla, tokia senovinė, su skliautais palubėje. Draugiški mokytojai ir mokiniai. Sesė vos tris dienas čia pabuvusi apsisprendė nuo rugsėjo čia persikraustysi visam laikui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių