Kaune išrinktos saugiausios kaimynystės grupės

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį, gruodžio 14 d., Kauno policijos pareigūnai organizavo konkursą „Aktyviausia saugios kaimynystės grupė 2017 m.“. Kauno apskrities pareigūnai jau ne vienerius metus vykdo saugios kaimynystės projektą. „Džiugiu, jog kiekvienais metais, šių kaimynysčių ne mažėja, o sparčiai daugėja, tai reiškia, jog žmonės stengiasi apsaugoti ne tik save, bet ir kitus aplink gyvenančius asmenis“, - renginio pradžioje sakė Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkė Agnė Greblikaitė.

Saugi kaimynystė – kaimynų bendradarbiavimas, padedant policijai ir kitoms institucijoms bei stiprinant saugumą projekte dalyvaujančių asmenų gyvenamojoje vietovėje. Saugios kaimynystės programa padeda policijos pareigūnams sumažinti vagysčių, įsilaužimų, vandalizmo bei sukčiavimo atvejų skaičių ir netgi mažina Kelių eismo taisyklių pažeidimų skaičių.

Šiais metais aktyviausios saugios kaimynystės konkurse dalyvavo 6 kaimynysčių koordinatoriai. Jie komisijai turėjo pristatyti, kaip jų kaimynystę pakeitė saugios bendruomenės projektas, kaip kaimynystės nariai bendradarbiauja su policijos pareigūnais, savivaldybės atstovais ir kitomis institucijomis. Visi atstovai puikiai pristatė savo saugias kaimynystes, džiaugėsi visapusiška policijos pagalba ir bendradarbiavimu aktualiais probleminiais klausimais. Koordinatoriai kalbėjo, jog saugios kaimynystės projektas tikrai labiau apsaugo ir padeda nuo įvairių nusikaltėlių apsaugoti jų gyvenamąją vietą.

Po konkurso buvo renkami laimėtojai. Komisijai buvo sudėtinga išrinkti geriausius, kadangi visi atstovai pateikė išties puikius savo kaimynystės rezultatus. Tačiau buvo išrinktos trys šių metų aktyviausios kaimynystės grupės. Trečiąją vietą užėmė Alšėnų bendruomenės centras, Kauno r., kurio koordinatorė yra Greta Baliūnienė. Antroji vieta atiteko Vyčio Kryžiaus g. 24 saugios kaimynystės grupei su koordinatore Vilma Litvaitiene. Pirmąją vietą užėmė A. Strazdo g. 81 ir 83 saugios kaimynystės grupė, kurios koordinatorius buvo Paulius Vasilavičius. Visi laimėtojai gavo dovanų čekius, skirtus jų saugios kaimynystės puoselėjimui bei gerinimui. Kiti dalyviai taip pat išvyko netuščiomis, gavę įvairių atminimo dovanų.

„Vienas lauke ne karys, reikia visos armijos, tad saugi kaimynystė ir yra toks vienetas – armija. Kartu mes galime daugiau. Džiugiu žiūrėti į visus rezultatus, kurių pasiekė bendruomenės bendradarbiaudamos su policijos pareigūnais ir kitomis valstybės institucijomis“, - po renginio visiems susirinkusiems dėkodami kalbėjo Kauno apskrities policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių