Kaune įsikurs istorinių automobilių ekspozicija

Kauno miesto savivaldybės taryba trečiadienį suteikė patalpas Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacijai „Retromobile“. Asociacijos vadovo Ramūno Kardelio teigimu, stalių ceche Aleksote per porą mėnesių ims veikti istorinių transporto priemonių ekspozicija.

„Konkrečiai po mėnesio, po dviejų galės (kauniečiai - BNS) turėti dar vieną traukos objektą, į kurį galės atvykti ir matyti, kokia yra technika sukaupta. Be jokios abejonės, ši technika turi tendenciją tik gausėti“, - per tarybos posėdį kalbėjo R.Kardelis.

Jo teigimu, „Retromobile“ įsipareigoja sutvarkyti cechą ir jo aplinką. Jame įsikurs automobilių restauravimo dirbtuvės, taip pat bus eksponuojami apie 200 senovinių transporto priemonių. Sprendimo projekte nurodoma, kad asociacija ne tik rinks ekspoziciją, bet ir atliks tyrimus, susijusius su eksponatų istorija.

Istorinio transporto asociacijai atiteks 850 kvadratinių metrų pločio cechas S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje. Čia laikomi eksponatai vėliau planuojami perkelti į VI forte įsikurti turintį Karo technikos muziejų.

R.Kardelio teigimu, transporto priemones asociacijos nariai restauruos patys. Tam reikalingas lėšas jie teigia surenkantys iš nario mokesčio, savo transporto priemonių nuomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
sunku buvo parasyt tikslesni adresa?

žurnaliūga

žurnaliūga portretas
jei info nėr gūglėj arba nesimato pro redakcijos langą, man tai - misija neįmanoma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių